18/09/2007 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL, güz sayısıyla raflardaki yerini aldı.

Güz ve Yalnızlık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL, güz sayısıyla raflardaki yerini aldı. ‘Yalnızlık ve Eşcinsellik’ konulu dergi, ‘Yalnızlık eşcinseller için kader mi keder mi?’ diye soruyor.

Eşcinsel olmak yalnızlığı beraberinde mi getirir? Eşcinsel olmak yalnız ölmek mi demektir? Lezbiyenler ve biseksüeller eşcinsellerin yalnızları mı? Eşcinseller için yalnızlık ömür boyu mu? Eşcinseller yalnızlığı paylaşamıyor mu? Paylaşıldığında adı yalnızlık olmuyor mu?
Kaos GL dergisi ‘Yalnızlık ve Eşcinsellik’ konulu güz sayısında işte bu sorulara yanıtlar bulmaya çalışıyor. Ayşe Düzkan’dan Yusuf Eradam’a pek çok ismin katkıda bulunduğu dosyada sanatçı Erinç Seymen'in dergiye özel bir çalışması da yer alıyor.


Derginin dikkat çeken bir diğer başlığı ‘Medya ve Homofobi’. Gazeteci Engin Ardıç ve Bekir Coşkun’un geçtiğimiz aylarda köşelerinde yayımladıkları homofobik yazıların ifşa edildiği sayfalarda dergi okurlarından gelen tepkilere de yer veriliyor.

Stockholm ve Amsterdam’da yapılan Pride’lara geniş yer ayıran dergide, Aydın Öztek’in annesiyle yaptığı söyleşi de bulunuyor. ‘Ben Seni Seviyorum, Eşcinselliğini Değil’ başlıklı söyleşi ailelerine açılmakta zorlanan eşcinsel bireyler için etkileyici bir deneyim sunuyor.

Müziğin sihirli sesi Patrick Wolf’la yapılmış söyleşinin yanı sıra eşcinsellerin seçim sonrası değerlendirmeleri ve 10. İstanbul Bienali sayfaları da dikkat çekiyor.

Kaos GL’nin 34. sayısı Yay-Sat bayileri ve kitapçılarda…


*Konuyla ilgili diğer haberler:

Kaos GL 33 – [[Yaz aşkı tadında dergi]]

Kaos GL 32 – [[Erkekliğim, cinnetim benim]]

Kaos GL 31 – [[Kaos GL’den 8 Mart armağanı]]

Kaos GL 30 – [[Orda bir ülke var uzakta…]]

Etiketler: medya
İstihdam