05/09/2010 | Yazar: Kaos GL

Sarphan Uzunoğlu yaptığı açıklamada, sitenin, http://www.host.net.tr internet hizmetleri tarafından haber verilmeden, "zararlı i&cc

Sarphan Uzunoğlu yaptığı açıklamada, sitenin, http://www.host.net.tr internet hizmetleri tarafından haber verilmeden, "zararlı içerik" bahanesiyle kapatıldığını öğrendiklerini söyledi.

Jiyan-Hayat-Gyank Emekçisi imzasıyla Sarphan Uzunoğlu’nun açıklaması şöyle:
 
“OHO 2010'un bir ürünü olarak ortaya koyduğumuz http://www.jiyan.us ve http://www.gunlerinkopugu.com adreslerinde yayın yapan web sitemiz http://www.host.net.tr adresinden hizmet veren web arısı internet hizmetleri tarafından bize hiçbir haber verilmeden kapatıldı ve açılmayacağı bize ancak onlara zorla ulaşınca söylendi. Gerekçeleri "zararlı içerik".
 
Hukuki yollara başvurarak hakkımızı arayacağız.
 
Türkiye'de siyasi ortamın böylesine gerildiği, barış için adım atanların her daim kurşunlandığı dönemde biz farklı bir ses olmak istemiştik. 
 
Referandumla ilgili her sese, Kürtlere, Türklere, Solculara, Sağcılara, Ermenilere ve birçok kesime ses vermeye çalışan sitemizi kapatan iradeyi kınıyoruz. Bu durumdan doğan üzüntümüzü siz alternatif ve yaygın medya unsurları ile paylaşmak istedik.
 
Bir şeylerin daha demokratik, daha özgür daha insana yakışır olması için emek veren bir grup gönüllünün hiçbir maddi çıkar olmaksızın açtığı web sitemiz elbette yoluna devam edecektir.
 
Bu konuyla ilgili her türlü hukuki yönteme ve sivil müdafaa yöntemlerine başvuracağız. 
 
Hangi gerekçeyle olursa olsun bir haber sitesinin hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin sansürlenmesini kınıyoruz.
 
Biz "zararlı içerik" üretmeye devam edeceğiz. Ta ki aramızdaki zararlılar asıl hak ettikleri yere gidene dek.”
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam