01/10/2018 | Yazar: Kaos GL

I. Asya ve Avrupa Kadın Müzeleri Konferansı’nda hafıza mekânları toplumsal cinsiyet ile birlikte ele alınacak.

Hafıza mekânlarına toplumsal cinsiyet ile bakmak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

I. Asya ve Avrupa Kadın Müzeleri Konferansı’nda hafıza mekânları toplumsal cinsiyet ile birlikte ele alınacak.

I. Asya ve Avrupa Kadın Müzeleri Konferansı 18-20 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

İstanbul Kadın Müzesi ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi’nin (SU Gender) ortak düzenlediği bu konferansın teması “Feminist Pedagoji: Müzeler, Hafıza Mekânları ve Hatırlama Pratikleri” olarak belirlendi. Konferans, müze ve hafıza mekânlarının toplumsal cinsiyet odaklı bir anlayış geliştirmesine katkıda bulunmayı öngörüyor.

Toplumsal hafıza ve feminist pedagojik yaklaşım

Konferansın çağrı metninde şu ifadeler yer alıyor: “Bu konferansın amacı, müzeler, hafıza mekânları ve toplumsal hatırlama pratiklerinde geliştirilen feminist pedagojik yaklaşımı; araştırmacılar, müze yöneticileri, eğitimciler ve toplumsal hafıza alanında faaliyet gösteren sivil toplum çalışanlarını bir araya getirerek tartışmaya açmaktır.”

Konferans, feminist pedagojinin toplumsal hafızanın dönüşümündeki rolü, hangi yöntem ve pratiklerin yeni hatırlama pratiklerini mümkün kıldığı, feminist kuram ile toplumsal hafıza arasındaki ilişkiyi tartışılacak.

Nasıl katılabilirim?

Konferansı’na katılmak için doldurulması gereken kayıt fomuna buradan ulaşabilirsiniz. Konferansa dair tüm detaylar için ise burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam