05/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Hafiza Merkezi Berlin’in 13 Nisan’daki canlı yayınında Budapeşte Pride’tan Viktória Radványi ve Kaos GL’den Yıldız Tar konuşacak.

Hafıza Merkezi Berlin’den canlı yayın: Nefrete Onurla Başkaldırmak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hafiza Merkezi Berlin (HMB) 13 Nisan’da Türkiye saatiyle 15.00’de Budapeşte Pride’tan Viktória Radványi ve Kaos GL’den Yıldız Tar’ın konuşmacı olarak katılacağı Nefrete Onurla Başkaldırmak başlıklı canlı yayın etkinliğini düzenliyor. 

HMB Live etkinliğini Türkçe ve İngilizce takip edebilirsiniz.

Kayıt olmak için tıklayın.

Bu yayın Yerel mücadeleler – Ulusötesi stratejiler: Macaristan ve Türkiye deneyimleri başlığıyla düzenlenecek canlı etkinlik serisinin ikinci yayını olacak. HMB Live serisinde iki ülke bağlamını daha detaylı konuşmak, Macaristan ve Türkiye sivil toplumunun benzer mücadele pratiklerini vurgulamak niyetindeyiz. 

Bu ikinci etkinlikle, iki ülkede son dönemde LGBTI+’lara yönelik politikaları, bunun LGBTI+ haklarını savunan kişi ve kurumların çalışmalarına etkisi, karşılaştıkları baskılar ve buna yönelik politik stratejiler ve uluslararası alanda kurulan dayanışma ağlarının etkisi konuşulacak.

Konuşmacılar

Viktória Radványi Budapeşte Pride’ın yönetim kurulu üyesi ve destek programı koordinatörü. Budapeşte Pride’ta 2015 yılından beri aktif olarak çalışan Viktória çoğunlukla çevrimiçi iletişim kampanyaları, ulusal ve uluslararası düzeyde kurulan örgütlenme ağları ve savunuculuk projelerinden sorumlu. Son 5 yılda ise Budapeşte Onur Yürüyüşü ve yürüyüşün olduğu ay düzenlenen Budapeşte Onur Festivalinden örgütlenmesinde yer alıyor, kültürel etkinlikler ve atölyeler düzenliyor, küçük şehirlerde yaşayan LGBTQ topluluklara yönelik yardım kampanyalarının içinde yer alıyor.

Yıldız Tar Kaos GL’de Medya ve İletişim programı koordinatörü olarak çalışıyor, aynı zamanda KaosGL.org internet gazetesinin genel yayın yönetmeni. Yıldız aynı zamanda, Yoldaş Ben İbneyim: Solun LGBT ile İmtihanı, Dönmelere Doyamadık, Translar Vardır ve Patikalar: Resmi Tarihe Çentik kitaplarının yazarı.


Etiketler: insan hakları, yaşam, dünyadan
nefret