11/01/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Her hafta, yerel ve ulusal yazılı basında çıkan LGBTİ+’ların haklarını gözeten bir haber “haftanın şugarı”nda.

Haftanın şugarı: Özgür Dersim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni yılla birlikte başladığımız medya takip dizimiz “haftanın şugarı”nda, Türkiye’den ulusal ve yerel yazılı basındaki LGBTİ+’ların haklarına saygılı haberler içinden birini seçeceğiz.

Ocak ayının ilk haftasının yani yeni yılın ilk şugarı, Dersim’de çıkan Özgür Dersim gazetesinden. Gazete, Dersim Kadın Platformu’nun kadın cinayetlerine karşı gerçekleştirdiği Seyit Rıza Meydanı'ndaki eylemini haberleştiriyor.

Gazete haftanın şugarına seçildi çünkü Platform'un eylemini gazeteciliğin etik ilkelerine göre haberleştirdi ve Platform'un açıklamasında yer alan LGBTİ+'lara yönelik eşitlikçi söylem de haberde korunuyor.

Bir anlamda haftanın diğer şugarı Dersim Kadın Platformu...

“Kimsenin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin ayrımcılık gerekçesi haline getirilmediği”

Haberde Platform’un “Yeniden hatırlatıyoruz; Eşit, özgür, şiddet ve ayrımcılığın olmadığı, kimsenin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin ayrımcılık gerekçesi haline getirilmediği, güvenli bir hayat yaşama hakkının sağlanması için mücadeleden geri adım atmayacağız. Yakılarak katledildiğimiz, her gün başka bir vahşetin öznesi olduğumuz bu düzeni kabul etmeyeceğiz. Yakılmamak için düzeninizi yıkacağız” sözlerine de yer veriliyor.

 

 

 


Etiketler: medya
İstihdam