18/11/2021 | Yazar: Melike Öztürk

“Habercinin tarafı bütün grupların hakları ve özgürlüklerinden yana olmalıdır.”

Hak haberciliği: “Sessizlerin sesi olmak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Renkler Derneği’nin düzenlediği “Medya Okulu” tamamlandı. Gazeteci Yıldız Tar’ın yürütücülüğünde 14 Kasım’da düzenlenen eğitim, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Ofisi’nde interaktif bir şekilde gerçekleştirildi. “Medya Okulu” katılımcılara haberin temel öğeleri, hak haberciliği ve kurumsal iletişim hakkında zengin bir içerik sundu. Eğitim, hak haberciliğini ve kurumsal iletişim stratejilerini tanıtmayı hedefledi.

Medya Okulu, “Haber ve Kurumsal İletişim Stratejileri” başlıkları altında iki ana konu etrafında şekillendi. Yıldız Tar, katılımcıları örnek haberler kurgulamaları konusunda eğitim boyunca teşvik etti.

Haberin insan ömrü kadar uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirten Tar, bir metnin haber olabilmesi için haber değerine sahip olması gerektiğini aktardı. Habercilerin tarafsız olma iddiasına mesafeli olan Tar, bir habercinin tarafsız olamayacağını düşündüğünü ifade ederken “Habercinin tarafı bütün grupların hakları ve özgürlüklerinden yana olmalıdır” dedi.

Habercinin taraflı olmasının objektif olmasına engel oluşturmadığını, haberciliğin de bu objektiflikle mümkün olduğunu anlattı. Tar, hak haberciliğini: “Sessizlerin sesi olmak” olarak tanımladı.

Kurumsal iletişim stratejilerini ele alırken  iletişim döngüsünün her bir adımı detaylı olarak incelendi. İletişimin alıcıyı harekete geçirmek için kullanılan bir yol olduğu aktarılırken, alıcı veya alıcıların kim olduğu, nasıl bir harekete geçirme motivasyonumuz olduğunun iletişimden önce belirlenmiş olması gerektiği ifade edildi.

Medya Okulu tamamlanırken katılımcıların kendilerini geliştirmeleri için çeşitli görevler verildi. Katılımcılar merak ettiklerini sorarken, yeni eğitimlerde buluşma dilekleri ve teşekkürler aktarıldı.


Etiketler: medya
İstihdam