15/04/2021 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ ve emek hareketi mücadelelerinde yer almış hak savunucusu Yıldız İdil Şen’in portresi ve karşılaştığı davalar “Sessiz Kalma” sitesinde yayında.

Hak savunucuları için sessiz kalma: Yıldız İdil Şen Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan hakları alanında çalışan üç kurum, Eşit Haklar İçin İzleme DerneğiHakikat Adalet Hafıza Merkezi ve Hollanda Helsinki Komitesi insan hakları savunucularının çalışmaları nedeniyle hedef haline getirilmesine karşı “Sessiz Kalma” projesi yürütüyor.

Sessiz Kalma websitesinde yargılama ve soruşturmalarla karşılaşan hak savunucularının portrelerine ve dava süreçlerine yer veriliyor.

Sitenin yeni konuğu LGBTİ+ aktivisti Yıldız İdil Şen. Sessiz Kalma’da Yıldız İdil Şen şöyle tanıtılıyor:

“Türkiye, LGBTİ+ aktivisti Yıldız İdil Şen’i Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanması protestoları nedeniyle gözaltına alınınca tanıdı. Ocak-Nisan 2021 arasında üç kez gözaltına alınıp bir kez ifadeye çağrılan Şen hakkında bugüne kadar katıldığı gösteri ve eylemler nedeniyle “toplantı ve gösteri kanununa muhalefet”, “polise görevini yaptırmama”, “terör örgütü propagandası” ve “kamu malına zarar vermek”ten açılmış yedi dava bulunuyor. İstanbul’da 6 Mart 2021’deki Büyük Kadın Buluşması sonrası da gözaltına alınan Yıldız İdil Şen’e ev hapsi verildi.”

Portrenin tamamına Sessiz Kalma sitesinden ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam