27/09/2018 | Yazar: Kaos GL

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği hak temelli cinsel şiddet haberlerinde kullanıma uygun görsel havuz oluşturuyor.

Hak temelli haber için görselleri buluşturun Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği hak temelli cinsel şiddet haberlerinde kullanıma uygun görsel havuz oluşturuyor.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği cinsel şiddet haberlerinde medya dilinin dönüşmesine katkı sağlamak amacıyla hak temelli habercilik için görsel havuzu oluşturuyor.

Derneğin bu yıl başlattığı “Öyle Değil Böyle” projesinin bir parçası olan çalışma Temmuz ayında 3 gün süren görsel üretim atölyesi sonucunda ortaya çıktı. Bu atölyede haber yazarken hangi görselleri kullanmak gerektiği ele alınmış, medya çalışanlarının cinsel şiddet haberlerinde hak temelli habercilik anlayışı ile üretilmiş, doğru mesaj veren, güçlendirici görsellere ihtiyacı olduğu anlaşılmıştı.

Nasıl katkı sunabilirim?

Dernek bu sebeple herkesi belirledikleri kategorilere uygun olarak arşivinden fotoğraf paylaşmaya davet ediyor. Çalışmaya katkı sunmak için fotoğrafları 12 Ekim Cuma tarihine kadar gulnaz.bingol@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Hangi kategoriler?

Belirlenen kategoriler şöyle: Genel plan eylemlerden görüntüler, yakın plan lolipop ve döviz çekimleri, pankartlar, basın açıklamaları fotoğrafları, bina fotoğrafları (hastane, kampüs, lise, ilkokul anonim görselleri, adliye, savcılık gibi devlet kurumları), dijital şiddeti vurgulayıcı bilgisayar ve klavye fotoğrafları.


Etiketler: medya
İstihdam