30/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

İzmir Barosu ve Kaos GL’nin stajyer avukatlar için düzenlediği LGBTİ+ Temel Kavramlar Semineri’nde hak temelli yaklaşım tartışıldı.

İzmir Barosu ve Kaos GL’nin stajyer avukatlar için düzenlediği LGBTİ+ Temel Kavramlar Semineri’nde hak temelli yaklaşım tartışıldı.

İzmir Barosu ve Kaos GL Derneği, İzmir’deki strajyer avukatların ve hukuk fakültesi öğrencilerinin katıldığı bir LGBTİ+ Temel Kavramlar Semineri düzenledi. Seminer, Kaos GL’den Av. Kerem Dikmen’in LGBTİ+ temel kavramlarını anlattığı sunumla başladı. 

Dikmen, LGBTİ+ kimlikleri ve tarih içinde bu kimlik ifadeleri tanımlarının değişimine değindi. Hareketin dinamikliğine referans vererek, cinsiyet ve cinsellik algısı değiştikçe tanımların da değiştiğini ifade etti.

LGBTİ+'larla ilgili doğru bilinen yanlışlarla devam eden Dikmen, Türkiye’den Onur Yürüyüşü örnekleriyle sunumunu bitirdi.

Seminerin ikinci bölümü olan soru – cevap kısmında, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri LGBTİ+ müvekkillerin dosyalarında karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili sorularını paylaştılar. Hak temelli yaklaşımın önemine dikkat çeken tartışmada, ancak bu yaklaşımın ayrımcılığın önüne geçebileceği konuşuldu. 

Toplantının sonunda, Baro’da LGBTİ+’ları gözeten bir komisyonun gerekliği konuşuldu ve grup için seminerin devamı niteliğinde buluşmaların devamına karar verildi.

*Bu etkinlik Avrupa Birliği'nin desteklediği "LGBTİ'lerin İnsan Hakları için Farkındalık ve Savunuculuk Projesi" kapsamında gerçekleşmiştir. Bu, etkinlik içeriğini Avrupa Birliği'nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: insan hakları
nefret