12/08/2009 | Yazar: Ali Erol

Cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılığa uğrayan ve hakemlik mesleği yaptırılmayan Halil İbrahim Dİnçdağ, İstanbul Ataşehir Belediyesinde işe başladı.   On yılı aşkın s

Cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılığa uğrayan ve hakemlik mesleği yaptırılmayan Halil İbrahim Dİnçdağ, İstanbul Ataşehir Belediyesinde işe başladı.
 
On yılı aşkın süredir hakemlik yapan Halil İbrahim Dinçdağ, gey olduğunun öğrenilmesiyle ayrımcılığa maruz bırakılmıştı. Takvim Gazetesi, gey olduğu için kendisine futbol sahalarında hakemlik yaptırılmayan, Merkez Hakem Kurulu'nun kararı ile de işsiz kalan Dinçdağ’ın cinsel yöneliminden dolayı yeni bir iş bulamadığını yazdı.
 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'den yardım istediğini yazan gazete, Hakem Dinçdağ’ın, "Deşifre oldum, kimse iş vermiyor. Ne olur yardım edin" dediğini belirti.
 
Halka ilişkiler uzmanı

Gazeteye göre, Milletvekili Sevigen, kendi partisinden olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi aradı. Durumu anlatıp Dinçdağ'a yardımcı olup olamayacağını sordu. Bunun üzerine, Ataşehir Belediyesi yetkilileri Dinçdağ'ı arayarak, iş görüşmesine çağırdı. Kısa süre sonra da gey olduğu için hakemlik yaptırılmayan Dinçdağ, belediyenin Halkla İlişkiler Bölümü'nde göreve başladı. Dinçdağ, "Bana sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam