21/10/2011 | Yazar: Kaos GL

20 Ekim’de görülen dava tanıkların dinlenmesine devam edilmesi ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sunulan dosyanın incelenmesi için 7 Şubat 2012’ye ertelendi.

Hakem Dinçdağ İçin Adalet 2012’ye Kaldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel olduğu için mesleği elinden alınan hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın, Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı açtığı maddi ve manevi tazminat davasının üçüncü celsesi dün İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Dava tanıkların dinlenmesine devam edilmesi ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sunulan dosyanın incelenmesi için 7 Şubat 2012’ye ertelendi.
 
kaosgl.org olarak dava sonrası görüş aldığımız Dinçdağ “Ülkemizde her konuda olduğu gibi davalar uzayıp duruyor. Bizim tanıklarımız biri dışında dinlendi. Federasyon da tanık bildirdi. Onların dinlenmesi için duruşma 7 Şubat' a ertelendi. Bekleyip göreceğiz. Şu anki federasyon yöneticileri çıkıp açıklasınlar “biz eski yönetimin devamıyız ve bu konuda onlar gibi düşünüyoruz” diye veya “hayır bu konuyu gelin halledelim” . Ama olmayacak bir şey. Çünkü bu yönetim de onların devamı. Avukatın söylemi büyük olasılıkla dava 2 duruşma sonra sonuçlanacak.” diye konuştu.
 
Türkiye Futbol Federasyonu 2009 yılında eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ı haksız yere hakemlikten men etmiş ve kendi rızası dışında eşcinsel olduğu bilgisini basınla paylaşmıştı.
 
O tarihten itibaren mesleğini icra edemediği için yaşadığı haksızlıklara karşı Federasyon’a karşı maddi ve manevi tazminat davası açarak hukuk mücadelesi başlatan Halil İbrahim Dinçdağ, LGBT örgütlerce destekleniyor.
 
Fotoğraf: Rauf Kenan Arun

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam