07/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel olduğu için mesleği elinden alınan hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın TFF’ye açtığı dava TFF’nin tanıklarının gelmemesi ve dinlenememesi üzerine 5 Haziran 2012’ye ertelendi.

Hakem Dinçdağ İçin Adalet Ertelendikçe Erteleniyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel olduğu bilgisi kendi isteği dışında basına sızdırılan Halil İbrahim Dinçdağ'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) açtığı davanın 4. Duruşması 7 Şubat 2012’de Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.
 
Tanıkların gelmemeleri ve ifade vermemeleri nedeniyle dava ertelendi. Bir sonraki duruşma 5 Haziran 2012 saat 11:00’de görülecek. 
 
TFF herhangi bir hastalık sebebiyle askerlik yapmamış olanların hakemlik yapmalarını uygun görmüyor. Bu uygulamaya karşı davanın avukatı Fırat Söyle eşcinselliğin bir hastalık olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Federasyonun sonradan hatasını anladığını belirten Söyle yaş sınırı nedeniyle Halil İbrahim Dinçdağ'ın klasman yükselme hakkının kaybolduğunu bu nedenle mağdur olduğunu dile getirdi. 
 
Türkiye Futbol Federasyonu 2009 yılında eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ı haksız yere hakemlikten men etmiş ve kendi rızası dışında eşcinsel olduğu bilgisini basınla paylaşmıştı.
 
O tarihten itibaren mesleğini icra edemediği için yaşadığı haksızlıklara karşı Federasyon’a karşı maddi ve manevi tazminat davası açarak hukuk mücadelesi başlatan Halil İbrahim Dinçdağ, LGBT örgütlerce destekleniyor. (Zeren Oktay/Kaos GL)

 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam