31/01/2024 | Yazar: Kaos GL

“Halklarımız İçin Demokratik İttifak” buluşmasının sonuncusu 27 Ocak’ta Ankara’da düzenlendi.

“Haklarımız İçin Demokratik İttifak” buluşması Ankara’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, ilkini Mersin’de düzenlediği “Haklarımız için Demokratik İttifak” buluşmalarının sonuncusunu Ankara’da demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Çağrısı, Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği ile birlikte yapılan buluşmaya Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Ankara İl Örgütü (DEM), Uçan Süpürge Vakfı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve 78’ler Girişimi, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi (İHD), İHD Ankara Şubesi LGBTİ+ Hakları Komisyonu, Ankara Barosu LGBTİ+ Hakları Merkezi, Demokrasi, Barış ve Alternatif Politikalar Araştırma Derneği (DEMOS), Türkiye İnsan Hakları vakfı (TİHV), Kırmızı Şemsiye Derneği, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Sosyal Demokrasi Derneği (SODEV), Gençlik Örgütleri Forumu Derneği (GoFor), Denge ve Denetleme Ağı (DDA), Özgürlük Araştırmaları Derneği (ÖAD), Türkiye İşçi Partisi Ankara İl Örgütü (TİP) katıldı.

Programa başlarken Türkiye’de LGBTİ+ haklarına ilişkin genel durum değerlendirildi. İlk oturumda katılımcıların mevcut durumu nasıl gördüğü ve değerlendirdiği konuşuldu.

İkinci oturumda; LGBTİ+ örgütleri ile demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları arasında birlikte ittifak kurmanın hangi araçlara, politikalara ihtiyaç duyduğu konuşuldu.  Son oturumda ise yaklaşan yerel seçim sürecinde anti-LGBTİ+ söylemin yaygınlaşması durumunda ve seçimlerden sonra gerçekleşebilecek olası anayasa değişikliği sürecinde nasıl pozisyon alınacağına ilişkin tartışma yürütüldü.

Program, buluşmaya katılan kurumların hem demokratik alanların yeniden kazanılması hem de nefret siyasetinin kamusal olarak azaltılması için yaptıkları alan çalışmalarına ilişkin aktarımlar ve yaratılan temasın süreklileşebilmesinin olanakları üzerine konuşularak sona erdi. 


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa, siyaset
İstihdam