22/01/2024 | Yazar: Kaos GL

SPoD ve Özgür Renkler Derneği, Bursa’daki sivil toplum örgütleriyle “Haklarımız için Demokratik İttifak” etkinliğinde bir araya geldi.

“Haklarımız için Demokratik İttifak” buluşması Bursa’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, ilkini Mersin’de Muamma LGBTİ+ Derneği ile, ikincisini Diyarbakır’da Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu ve Barış için Kültürel Araştırmalar Derneği ile, üçüncüsünü İzmir’de düzenlediği “Haklarımız için Demokratik İttifak” etkinliğinin dördüncüsünü 16 Ocak’ta Bursa’da Özgür Renkler LGBTİ+ Derneği ile gerçekleştirdi.

Etkinliğe Nilüfer Belediyesi, Koza Kadın Derneği, Kadın Savunması, Bursa Queer ARCUS+, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi, Doğa Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Yönetimi ve Sol Parti temsilcileri katıldı.

Buluşma, Türkiye’nin içinde bulunduğu otoriter siyasi yapının LGBTİ+’lara yönelik nefret siyasetini nasıl örgütlediği ve bunun diğer sağ popülist iktidarların politikalarıyla nasıl benzerlikler taşıdığı konuşmalarıyla başladı. Ardından Özgür Renkler, “Bursa’da Yaşayan LGBTİ+’ların Gündelik Yaşamları ve Hak İhlalleri” raporunun sunumu yaptı ve katılımcılar rapor çıktılarını masaya yatırdı.

Buluşmanın ikinci bölümünde farklı alanlarda çoklu mücadeleler yürütmek zorunda kalan hak örgütlerinin ihtiyaç ve kapasiteleri, güçlü ve zayıf yanlar haritası çıkarılarak konuşuldu.

Program, gelecek dönemde LGBTİ+ haklarına yönelecek tehdit ve saldırılara karşı olanaklar, araçlar ve örgütlenme stratejileri üzerine yerelde temasların arttırılması, dayanışma ağlarının kurulması tartışmaları ile sona erdi.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, siyaset, ekoloji
İstihdam