07/12/2023 | Yazar: Kaos GL

SPoD, Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu ve Barış için Kültürel Araştırmalar Derneği ev sahipliğinde Diyarbakır’daki demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütleriyle “Haklarımız için Demokratik İttifak” etkinliğinde bir araya geldi.

“Haklarımız için Demokratik İttifak” buluşması Diyarbakır’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, ilkini geçtiğimiz ay Mersin’de Muamma LGBTİ+ Derneği ile birlikte düzenlediği “Haklarımız için Demokratik İttifak” etkinliğinin ikincisini 18 Kasım günü Diyarbakır’da demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Ev sahipliğini Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu ve Barış için Kültürel Araştırmalar Derneği’nin üstlendiği etkinliğe İnsan Hakları Derneği Amed Şubesi, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Rosa Kadın Derneği, Kadın Kültür, Sanat ve Edebiyat Derneği, Genç Barış İnşacıları Derneği, Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Komisyonu, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Rengarenk Umutlar Derneği, Diyarbakır Tabip Odası temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu otoriter siyasi yapısı, iktidar bloğunun yarattığı politik iklim ve kutuplaştırma siyaseti ve seçim değerlendirmesi ile başlayan buluşma güncel politik sorunları ve LGBTİ+’ların hedefe konulduğu nefret siyasetinin nasıl tersine çevrileceğine dair tartışmalarla devam etti. Tartışmaya özellikle son yıllarda Kürt illerinde demokratik hareketlerin uğradığı baskı ve yasakların hangi biçimlerde yaşandığı, kurumlara ve örgütlenmeye, demokrasiye nasıl zararlar verdiği hakkında aktarımlarda bulunuldu.

Demokratik taleplerin ve siyasetin daha da toplumsallaşmasını ve katılımcı biçimler almasını sağlayacak yaygın ve örgütlü bir hareketin LGBTİ+’ların eşitlik mücadelesi etrafında nasıl örüleceğini konuşuldu.

Buluşma, önümüzdeki dönemde LGBTİ+ haklarına yönelecek tehdit ve saldırılara karşı olanaklar, kapasite, araçlar ve örgütlenme ve yerelden ulusala yeni mücadele stratejileri üzerine birlikte tartışmayla sonlandı.


Etiketler: insan hakları, kadın, çalışma hayatı, siyaset
İstihdam