17/11/2023 | Yazar: Kaos GL

SPoD ve Muamma, Mersin’deki demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütleriyle “Haklarımız için Demokratik İttifak” etkinliğinde bir araya geldi.

“Haklarımız için Demokratik İttifak” buluşması Mersin’deydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği ve Muamma LGBTİ+ Derneği, 28 Ekim’de Mersin’de demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. “Haklarımız için Demokratik İttifak” etkinliği, “LGBTİ+’ların Siyasal Katılımı için Demokratik İttifak” projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu otoriter siyasi yapısı, iktidar bloğunun yarattığı politik iklim ve kutuplaştırma siyaseti ve seçim değerlendirmesi ile başlayan buluşma, güncel politik sorunlara ve LGBTİ+’ların hedefe konulduğu nefret siyasetinin nasıl tersine çevrileceğine dair tartışmalarla devam etti.

Demokratik taleplerin ve siyasetin daha da toplumsallaşmasının ve katılımcı biçimler almasını sağlayacak yaygın ve örgütlü bir sivil toplum hareketinin LGBTİ+’ların eşitlik mücadelesi etrafında örülmesinin yollarını bulmak üzere gerçekleştirilen buluşmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Mersin Milletvekili Perihan Koca, Mersin İnsan Hakları Derneği, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi, KESK Eğitim Sen Mersin Şubesi, Mersin Tabip Odası, Mimoza Kadın Derneği, Günebakan Kadın Derneği katıldı.

Buluşma, ilerleyen dönemde LGBTİ+ haklarına yönelecek tehdit ve saldırılara karşı olanaklar, kapasite, araçlar ve örgütlenme ve yerelden ulusala yeni mücadele stratejileri tartışmalarıyla sonlandı.


Etiketler: insan hakları, kadın, çalışma hayatı, siyaset
İstihdam