21/06/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

İzmir’de trans kadın Hande Şeker’i öldüren polis memuru Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Hande Buse Şeker davası 13 Eylül’e ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

İzmir’de trans kadın Hande Şeker’i öldüren polis memuru Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için danisma@kaosgl.org a mail atabilirsiniz.

Ocak ayında İzmir’de trans kadın Hande Buse Şeker’in öldürülmesinin ardından İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması 21 Haziran saat 10:00’da başladı. İzmir Barosu, İnsan Hakları Derneği, Cinsel Şiddete Karşı Hukuki Yardım Derneği ve Genç LGBTİ+ Derneği’nin davaya müdahil olma talebi, sanığın “Doğrudan mağdur olmadıkları” gerekçesiyle reddedildi.

Mahkeme başkanı Ceza Muhakemesi Kanununun 182. maddesinde yer alan “Genel ahlâkın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hâllerde, duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına mahkemece karar verilebilir” hükmüne göre kapalılık kararı verdi. Hande Buse Şeker davasının ilk duruşmasında; Şeker'in ailesi, avukatları, diğer mağdurlar ve avukatları, sanık ve avukatları ile birtakım tanıklar hazır bulunduve dava 13 Eylül saat 10:00’a ertelendi. Sanık Volkan H. tutuklu yargılanmaya devam ediyor.

Ne olmuştu?

İddianameye göre; polis memuru Volkan H., Hande Şeker’e ateş açtıktan sonra Şeker kaçarken peşinden gitti ve ateş açmaya devam etti. Bu sırada Şeker’in evdeki başka bir trans kadın arkadaşını da yaraladı.

Volkan H., Hande Şeker ve arkadaşından bütün paralarını kendisine vermelerini de istedi. Ardından Hande Şeker’e “Seni öldüreyim mi” diyerek ateş etmeye devam etti. Volkan H., Şeker’i öldürdükten sonra Şeker’in arkadaşı olan trans kadına cinsel saldırıda da bulundu.

Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından dava açıldı.

İlgili haber

Polis ateş açtıktan sonra “Kimse buradan çıkmayacak” dedi!

Hande Şeker’i öldüren polis, kasten öldürme ve silahlı yağmadan yargılanacak

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam