30/12/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Hande Buse Şeker'i öldüren polis Volkan Hicret'in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Mahkeme, katil polis Hicret’in, Şeker’i suçladığı ve araştırılmasını istediği iddiayı reddetti. Dava 4 Nisan’a ertelendi, sanık tutuklu yargılanmaya devam edecek.

Hande Buse Şeker Davası 4 Nisan’a ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hande Buse Şeker'i öldüren katil polis Volkan Hicret'in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün (30 Aralık) İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, katılanlar vekili olarak Avukat Mahmut Şeren, tutuklu sanık ve sanığın avukatı katıldı. Duruşma Adli Tıp’tan beklenen rapor ve Emniyet’e yazılan müzekkerenin sonuçlanmaması nedeniyle 4 Nisan Pazartesi, saat 11:00’a ertelendi.  

Avukat Mahmut Şeren kaosGL.org’a duruşmayı şöyle aktardı:

“Duruşmada tutuklu yargılanan sanığın iki talebi oldu. Bunlardan biri Hande Buse Şeker’in geçmişte gasp çetesine karıştığı ve suç kaydının olduğunun araştırılması talebiydi. Diğer talebiyse olay günü sanığın yanında olan sanığın arkadaşı ile tanıştığının araştırılmasıydı. Her iki talep de dosyanın esasına ilişkin olmadığına sebebiyle Mahkeme tarafından reddedildi.

“Duruşma Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen rapor ve Emniyet’e yazılan müzekkerenin sonuçlanmaması nedeniyle 4 Nisan Pazartesi, saat 11:00’a ertelendi. Adli Tıp’tan beklenen rapor, yaralanan mağdur trans kadınlardan birinin yaralama eyleminin boyutu ve ağrılığına ilişkin. Diğeri de Emniyete yazılan müzekkere ise olayın bir kısmına şahit olan tanığın dinlenmesine ilişkindi.

“Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam