20/08/2007 | Yazar: Kaos GL
Hande Yener ile Serdar Ortaç arasındaki Romeo’ tartışması ön


Tanrım!... bir Tane. Bir de yetmez on tane… Ver ver… ver Allahım ver. Her geye bir Romeo ver.
Hande Yener ile Serdar Ortaç arasındaki bakkal müziği tartışması yeni bir boyut kazandı. Bodrum’da yaptığı programda Hande Yener’in Romeo’ adlı şarkısı ve klibindeki hareketleriyle dalga geçen, kendi tabiriyle ‘kara mizah yaptım’ diyen Serdar Ortaç’a Hande Yener’den yanıt gecikmedi: ‘Serdar kendine bir Romeo bulsun.’
Serdar Ortaç'ın bir şovunda, Hande Yener için Demet Akalın’dan araklayarak söylediği 'Çakma Madonna' sözüne Hande Yener 'O kendi rahatsızlıklarını gidermeye çalışıyor. Serdar Ortaç kendine bir Romeo bulursa rahatlayacak. Ona tavsiyem kendisine acilen bir Romeo bulup rahatlaması' diyerek karşılık verdi.
Hande Yener Serdar Ortaç’ı ifşa mı etti? Yoksa Hande Yener’in söylediği gibi Serdar kendi kendine mi ifşa etti?
Biz tartışmaya başka bir yerden bakıyoruz. Eşcinsellere soracaktık, ‘Hande Yener’i ve Sertaç Ortaç’ı nasıl bilirsiniz?’ diye ama bir de ne görelim? Homoloji’de eşcinseller çoktan yazmışlar bile. Bize de yayınlamak düştü.
Yorumları okuyunca siz de göreceksiniz; eşcinseller, oylarını Hande Yener’den yana kullanıyorlar.

Frigoferio: Sıfırdan bir pop star yaratan ve memlekette "say bakalım 5 popcu" dendiğinde akla gelecek ilk isimlerden biri olan kadın pop şarkıcısı. yalanın batsın'dan biraz özgürlük'e her daim yükselen bir grafik ve fantazi-pop'dan kulüplere terfi.
Mete Özgencil ile kendini bulan ve artık kimlik sahibi bir isim. Sertab Erener'in oturamadığı Ajda tahtına en yakın aday.
Ganymedes: soğuk nevale
Shotgun: Erol köse'nin "ben parayı veririm, o istediği düdüğü çalar." diyerek, süpervizör, prodüktör vs. ilan ettiği, tutmamış tek albümü olmayan kadın. (bak: allah çirkin şansı versin)
Cech: meyve veren ağaç taşlanır vecizesinin yurdumuzda vücut bulmuş halidir, kıskanılır.
Diva: her albümüyle hit olan, şöhretle şımarmayan, ajda pekkan'ın yakında tacını teslim edeceği muhteşem diva adayı *
Heartcore: geçmişinden şiddetle utanan, diğer kadın popçulara arabeskçiymiş muamelesi yapan, diğer rakiplerini avam olarak nitelendiren fakat zamanında bir sürü damar şarkıyı seslendirmiş olan, bir aralar sezen aksu taklidi yapan ama şu an sanki onları yapanın hiç biri kendisi değilmiş gibi davranan yine de bir çok başarıya imza atan, seslendirdiği şarkılar çok güzel olan anti patik popçu.
Dinoo: türkiye'de klip konusunda yeni bir devir başlatan şarkıcı
Giamariecarangi: bir dönemler nez'le dedikoduları çıkan lezbiyen olabilirliği muhtemel gözüken ama şu sıralar 19 yaşında bir sübyanla takılan kadın.
Lubunya: kötü kesip, yoklukta yapıştırdığını dinletebilen, dans edemediği için cool zannedilen, postmodern ajda; turkish pop star. (bak: copy&paste)
Dusky: "apayri" ve "hande maxi" albumleriyle beni kendimden geciren, yere inip bir an yuzume soguk carpmasini saglayan sarkici. (bak: biraz özgürlük)
Kubilay: sevenin cok sevdigi, sevmeyenin cok soguk buldugu, digerlerinden cok farkli olduguna inandigim ve ilerisi icin cok heyecan duydugum, turkiye'nin madonna'si olabilecek tek aday
Orfan putu: rüküşlük abidesi
xyLoPhone: son albümüyle eller havaya tarzını yerle bir etmiş, bi türlü dans etmeyi beceremediği ve soğuk tavırları dolayısıyla madam refrigerator ya da madam icecube lakaplarını kazanmış kadın şarkıcı.
Vegetarium: o buz gibi tavrıyla samimiyetine inandıran pop ikonası.
Simmply: gerçek adı makbule hande özyener olan kimse... *
Shotgun: on yıllar itibariyle ajda pekkan ve sezen aksu'dan sonra gelen... içeriği en tenha, tavrı en sığ, duruşu en soğuk ama yine de star olan... 2000'lerin pop müzik etiketi. çıkartması. üstümüze resmen yapıştı-yapışacak olan...
Ya sonra: iyi ya da kötü tartışılabilir ama kesinlikle farklı..
Themustea: kendini sürekli yenileyen, aaa hande mi bu? sorularının kafalarda çoğalmasını sağlayan, türkçe pop müziğinin madonna'sı. gün gelecek birgün benide yere indirecek.
Bazaar: artık kendiside bilmiyor bence kendini ne kadar aştığını, sınırlarda yaşıyor ve yaşatıyor. kendi heyecanının dışında kitlesini de farklı boyutlarda yaşatan biri. tr'de müzik sektörünün standartlarını belirleyen ve yükselten tek isim. çılgınlık potansiyeli ise aşmış durumda. bir gün hepimizi yere indirecek!

Diva: zamanında okan bayülgen'in kendisiyle çok uğraştığı, hatta klibini analizlerken "serdar ortaç-asrın hatası" karesinde durdurarak izleyenleri yardığı ünlü pop yıldızı.
kendisine eşcinsel misiniz sorusunu yönelten okan bayülgen'e "tabi ki de hayır" demiştir. bunun üzerine okan bayülgen de "neden tabi ki?" diyivermiş ve kendisini bozartmıştır.
Türkçe’mize "kavgalaşmak" gibi yeni ve ilginç kelimeler kazandırmaya bayılır. mehmet ali erbil'in yakın arkadaşıdır.
Diabolis: antropoz uzun zaman önce kapısını çaldığı halde hala 25 yaşındaymış gibi davranan şarkıcı.
(bak: içimizi acıtan şarkıcılar)
Heartcore: herkes sevmediğini iddia etse de her yaz şarkılarıyla coştuğumuz yetenekli şarkıcı/besteci.
KsanthoS: ebediyen şarkı söylemesin dediğimiz şarkıcılardan.
Speedtrap: yaptığı şarkılarda zerre müzikal değer bulunmayan, üç dakikada yazılmış albümleri olan, dünyanın en boktan kaşları ile tüm dikkatleri üstüne çeken, minyon ve bir kadından bile daha kadınsı duran kişinin ismi.
Semizotu: herhangi bir şarkı hızlandırılarak çalındıgında o soyluyor sandıgım japon gülü
Malboram: istanbul fm 106 frekansında dj olarak yayın hayatına başlayan radyoda anons yaparken kendisini, sesinin inceliğinden kadın sandığım sanatçı
Teenslasher: son birkaç klibini de ne yazık ki türkiye'nin en önemli görüntü yönetmenlerinden biri olan veli kuzlu çekmiştir .
Orfan putu: bilmeyen, tanımayan insanlara, kliplerini veya konserlerini izlemesi sonucunda "bu nasıl dans etmektir yarabbi" diye tepki verdiren şarkıcı.
Simply: arakladığı şarkıları açıklamaya çalışırken "zaten 7 nota var, melodilerin benzemesi doğal" gibi bir açıklama yapmış, sanatçıyım diye ortalıkta gezen insan...
Synchronized: ay galiba bu adamin butun sarkilari ayni, ben bugun bunu anladim. "yeni" sarkilarini duydukca sanki daha onceden duymusum gibi. hani sarki hirsizligindan bahsetmiyorum, ciddi ciddi butun sarkilarinin fonetik olarak ayni oldugun dusunuyorum.
Simply: kimi zaman sertaç ordar dediğim şahıs...
MusicalGuy: "binlerce denyo var..." anlamayanlar için, "serdar ortaç'ın "binlerce dansöz var" adlı eserine gönderme. bunu da anlamayanlar için, "milyonlarca denyo var", "milyarlarca denyo var", vs.
MusicalGuy: gerçekten de tüm şarkıları aynı. örnek: dansöz ve asrın hatası. yanyana koyup bakarsak, aynı melodiye farklı söz olduğunu anlarız:
ölene kadar aşık olamazsın / karşıma bir daha çıkma sakın
birisi çıkar onu anlayamazsın / bence bu asrın hatası olur
sen o tür oyunlara katlanamazsın / kendime başka bir aşk bulurum
senin bi kalbin var / sen beni hiç sevmesen de olur
Solitude: kendisi anlamsız şarkı sözleri yığını olarak özetlenebilir...
"itiraf ediyorum sana itiraf,
başladı yaralı aşklara tadilat..." (bak: dansöz)
"40'ından sonra amcam çeker halayı,
amcamın zamanında halay mı vardı?" (bak: yar diye diye)
"herkesi zalim kendini alim hissetmen bile normal
çünkü dışarda senin gibiler için özel idman yapıyorlar" (bak: sor)
şarkılarında ne bir tema bulmak mümkündür, ne de birbirini destekleyen şarkı sözleri...
anlayacağınız üzere evlenmek istediğini anlatmaya çalıştığı yar diye diye parçasında amcasının halayını anlatarak baya bir konudan uzaklaşmayı becerebilmiştir kendisi...
Firigoferio: şarkıcı ve radyocu olmadan önce torna tesviyecilik yapmıştır.
Seitan in offside: biri bana anlatsın, programında turizm hakkında konuşulurken konu dönüp dolaşıp dubai'ye gelmiştir. serdar bey, tüm filozof kişiliği ile dubaili araplar için, "maksimum müslüman" deyimini sarf etmiştir ki, takdire şayan bir yaklaşımdır. sanki bunun minumum müslümanlık, ortalama müslümanlık olanı varmış gibi bir de sırıtmıştır.
Art_niyetli: perihan mağden'in onun hakkında şöyle bir tespiti var: "postmodern zeki müren"
Turquoise dreams: anlamsız ve kötü türkçe kullanarak yazdığı şarkı sözleri arasında "asrın hatası" isimlisini en anlamadığım, özellikle slow söylerkenki yorumunu hiç beğenmediğim, buna rağmen geçen yaz gizli gizli evde dansözünü çalıp oynadığım capon kişisi
Sadece renkler: birbirinden farklı sıradışı şarkıları, insanı çileden çıkarmayan o harika bülbül sesiyle kalplerimize taht kuran, ekranlardan çok uzun süre uzak kalıp kendini bizlere özletmesine içerlediğim heteroseksüel erkek şarkıcımız.
kendisiyle ilgili arto beyefendiciğim geçen hafta "o kliplerindeki 100 tane kızla neyi ispatlamaya çalışıyorsun sen?" sözleriyle neyi ima etmiştir henüz anlamış değilim.
Simply: asrın hatası
Ubist: 'biz kimiz-tüklüğün kimlik şifresi' adli kitapta orta asya turkleri ve turkiye turklerine en çok benziyen unlu secildi. çuvaş türkü'ne ornek olarak gosterildi. ikinci sirada ise ebru gundes yer aldi.
Karmacoma: şarkıcı arto'nun ''yanında 8 tane kızla dolaşarak neyi kamufle etmeye çalışıyorsun?'' diyerek eşcinselliğini inceden inceye dile getirdiği bakkal şarkıcısı... bravo arto... bir kere daha takdir ettim seni :)
Etiketler: kültür sanat