02/07/2018 | Yazar: Kaos GL

Yasaklara, polis saldırısı ve gözaltılara rağmen gerçekleşen Onur Yürüyüşü’ne hangi siyasiler destek verdi?

Hangi siyasiler ‘Onur’ dedi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yasaklara, polis saldırısı ve gözaltılara rağmen gerçekleşen Onur Yürüyüşü’ne hangi siyasiler destek verdi?

Fotoğraf: 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Gözde Demirbilek / Kaos GL

İstanbul Valiliği tarafından dördüncü defa yasaklanan 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, dün tüm yasaklara rağmen Mis Sokak’ta okunan basın açıklaması ile başladı ve İstanbul’un birçok sokağına yayıldı.

Yasaklara, polis saldırısı ve gözaltılara rağmen gerçekleşen Onur Yürüyüşü’ne hangi siyasiler destek verdi?

Melda Onur: Homofobik misiniz?

24. Dönem İstanbul Milletvekili Melda Onur, Onur Yürüyüşü’ne katılanların gözaltına alınmasına değindi. Onur, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun twitter hesaplarını etiketleyerek sordu: “Onur yürüyüşü yapan insanları niye gözaltına aldınız peki? Homofobik misiniz?”

Tanrıkulu yasaklara değindi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasına dikkat çekti: “’Cinsiyetçi ve ayrımcı yaklaşımların her türüne karşıyız’ dememiş miydiniz? OHAL'de 'İnsan Hakları İhlalleri' hız kesmeden devam ediyor. Valilik 1 Temmuz’da yapılması planlanan İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü yine OHAL’i gerekçe göstererek yasaklamış...”

Ahmet Şık alandaydı

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık İstanbul Onur Yürüyüşü’ndeydi. Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Şık, “Pride Day Taksim Mis Sokak” dedi.

Oya Ersoy: Onur Haftası kutlu olsun

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, “LGBTİ+'ların maruz kaldığı ayrımcılık, şiddet ve nefret söylemlerini hep beraber yürüteceğimiz mücadeleyle yeneceğiz! Hiç kimsenin cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğramadığı bir ülkeyi birlikte kuralım! Onur Haftası kutlu olsun” diyerek mesajını paylaştı.

Züleyha Gülüm: Hoş geldin 52 haftanın sultanı

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Onur Yürüyüşü’nü şu cümlelerle kutladı: “LGBTİ+'lara yönelik ayrımcılık, şiddet ve nefret söylemi kaldığı yerden devam ediyor. Duyduk ki #OnurYürüyüşü İstanbul Valiliği'nce yasaklanmış. Ayrımcılığa, nefret söylemine karşı birlikte mücadele edip bizler kazanacağız. Hoş geldin 52 haftanın sultanı.”

Murat Çepni: Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği insanın temel varoluşudur

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de twitter hesabından Onur Yürüyüşü'ne destek olan isimlerden. Çepni paylaşımında, “Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği insanın temel varoluşudur. Baskılanamaz, kalıplara sığdırılamaz, cezalandırılamaz! İstanbul Valiliği'nin #OnurYürüyüşü'nü yasaklaması, LGBTİ+'lere yönelik nefretin ifadesidir. Faşizmin baskılarına karşı #OnurHaftası'nı savunacağız!” dedi.

Onur Yürüyüşü’nü kutlayan siyasi partiler

24 Haziran seçimlerinin ardından Meclis’e giren partilerin twitter hesaplarından Onur Yürüyüşü paylaşımları yapılmadıysa da, Liberal Demokrat Parti, Yeşil Sol Parti ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi Onur Yürüyüşü’nü unutmadı.

Liberal Demokrat Parti: “Gençler birbirini sevmiş kime ne?” derken Yeşil Sol Parti katıldığı Onur Yürüyüşü’nden bir fotoğraf paylaşırken Ezilenlerin Sosyalist Partisi “LGBTİ+'ler Vardır, Var Olmak Onurdur!” dedi.

Ayrıca Halkevleri ve Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü de Onur Yürüyüşü için paylaşımlarda bulundu. Halkevleri İstanbul Valiliği'nin yasak kararına ilişkin açıklamasını yayınlarken Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü ise “Gökkuşağının tüm renkleriyle varız, varolacağız” paylaşımı ile Onur Yürüyüşü’nü selamladı.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam