11/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ile Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri tutuklu, hükümlü, hüküm özlü mahpuslar ile yakınlarına çağrıda bulundu.

Hapishanedeki LGBT’ler İçin Açık Çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ile Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri tutuklu, hükümlü, hüküm özlü mahpuslar ile yakınlarına çağrıda bulundu.
CİSST ile Kaos GL ve Pembe Hayat hapishanelerde insan haklarını güçlendirmek ve hapishane yönetimini demokratikleştirmek üzere ortak program geliştirecek.
 
Üç dernek hapishanelerdeki lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks bireylerin haklarını korumak ve güçlendirmek amacıyla işbirliği yapacak.

Ortaklaşan derneklerin atacakları ilk adımlardan birisi mevcut ihlallerin belgelenmesi olacak. Süreç içinde destek vermek isteyen kurum ve bireylerle birlikte hapishane ziyaretleri gerçekleştirilecek.
 
Cezaevi yöneticileri, bakanlık yetkilileri ve diğer sorumlu kamu kuruluşları ile görüşmelerin yapılacağı süreçte sorun alanları tespit edilerek bunlar Meclis ve yargı gündemine taşınacak. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarıyla da buluşmalar düzenlenecek.  
 
Çalışmalar sonucunda lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks mahpusların hak ve özgürlüklerini koruyacak etik belgelerin ve yönetmelik önerilerinin ortaya çıkması hedefleniyor.

Çağrıda bulunan dernekler, hapishanede cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği temelinde herhangi bir mağduriyet ile karşılaşan tutuklu, hükümlü, hüküm özlü mahpuslar ile yakınlarından yaşanan söz konusu mağduriyetleri kendileriyle paylaşılmasını bekliyor.
 
Ortaklaşan dernekler böylece sorunları, gereksinimleri ve çözüm önerilerini kaydedebilecekler. Kişi güvenliği ve mahremiyetlerin gözetileceğinin altını çizen CİSST (http://www.cezaevindestk.org/) ile Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri bekledikleri paylaşımların işkence, kötü muamele ve ayrımcılığa karşı insan onurunu koruma mücadelesine değerli bir katkı sunacağını belirttiler.

İletişim için:

Mektup Adresi:
Murat Köylü dikkatine Kaos GL Derneği
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 29/12
06440 Kızılay-Çankaya
Ankara

E-posta Adresi:
Murat Köylü - murat@kaosgl.org
Zafer Kıraç - info@cezaevindestk.org
Danende Alpar (CİSST) - danende@gmail.com

Etiketler: insan hakları
İstihdam