12/10/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Seks işçisi trans kadın Figen, Haramidere’de nefret saldırısına uğradı. Figen’i gasp etmek isteyen saldırgan, Figen’i dört yerinden bıçakladıktan sonra kaçtı. Figen bugün taburcu edilecek.

Haramidere’de nefret: Trans kadın 4 yerinden bıçaklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seks işçisi trans kadın Figen, Haramidere’de nefret saldırısına uğradı. Figen’i gasp etmek isteyen saldırgan, Figen’i dört yerinden bıçakladıktan sonra kaçtı. Figen bugün taburcu edilecek.

Seks işçisi Figen Haramidere’de çalıştığı sırada, transfobik nefret saldırısına uğradı. Figen, 10 Ekim gecesi çalıştığı sırada genç bir erkek tarafından gasp edilmek istendi. Saldırgan, Figen’i kendini savunduğu sırada 4 bıçak darbesi ile yaraladı. Figen’in telefonunu çalmak isterken kaçmak zorunda kalan saldırgan, kaçarken banka kartını düşürdü. Saldırganın kimliği banka kartı ve mobese kameraları ile tespit edildi.

Figen'in saldıraya dair aktarımları şöyle:

 “Hiç beklediğim biri değildi”

 “Haramidere’de çalıştığım sırada genç ve yüzü gözü temiz biz çocuk yaklaştı ve yanımdan geçti. Hiç saldırı beklediğim biri değildi. Hiç beklemediğim bir sırada arkamdan sarılıp çantamı almak istedi. Çantam çapraz takılı olduğu için çantamı alıp kaçamadı. Çantamdan biber gazımı çıkarmaya çalışırken boğuştuk ve beni gasp etmek istedi. Telefonumu alamayınca dört yerimden bıçak darbesi ile yaralandım. Saldırgan o sırada koşarak uzaklaştı.”

Saldırgan kaçarken banka kartını düşürdü

Saldırgan kaçtığı sırada banka kartını düşürdü. Suç duyurusu sonrası kimliği kartından ve Mobese kameralarından tespit edilen saldırgan hakkında Figen tarafından hukuki süreç başlatılacak.

Figen bugün taburcu edilecek

Saldırı hakkında KaosGL.org’a konuşan Öykü Ay; Figen’in bugün taburcu edileceğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Ay, ayrıca saldırgan hakkında hukuki sürecin kendileri tarafından da izleneceğini vurguladı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret