28/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Harry Potter filmiyle tanıdığımız Daniel Radcliffe, Allan Ginsberg ve beat kuşağını anlatan yeni filmi Kill Your Darlings’te (Sevgililerinizi Öldürün) Dane DeHaan ile olan seks ve öpüşme sahnelerini anlatıyor.

Harry Potter filmiyle tanıdığımız Daniel Radcliffe, Allan Ginsberg ve beat kuşağını anlatan yeni filmi Kill Your Darlings’te (Sevgililerinizi Öldürün) Dane DeHaan ile olan seks ve öpüşme sahnelerini anlatıyor.
Radcliffe, aktör DeHaan’la olan gey öpücüğünün bu yılki Film Ödülleri’nde MTV En İyi Öpücük ödülünü alarak ölümsüzleştirilmesini istiyor.
 
Radcliffe, Kill Your Darlings filmindeki “samimi, tutkulu ve romantik” öpüşmenin ödülü kazanmasının “cool” olacağını söyledi.
 
Filmde Radcliffe eşcinsel beat şairi Allan Ginsberg’i canlandırıyor. Ginsberg’in âşık olduğu beat kuşağının bir diğer önemli üyesi Lucien Carr ise DeHaan tarafından oynanıyor.
 
Film, ikilinin ilişkisini ve bu ilişkiyi tanımlayan cinayeti konu alıyor.
Vulture.com’a verdiği röportajda öpücüğün “hareketli GIF resimleriyle ölümsüzleştirileceğine” dair şakaya Radcliffe şu yanıtı verdi: “Bence bu harika olur. Dane ve ben bunun reklamını yapıyoruz; çünkü MTV En İyi Öpücük ödülünü istiyoruz.”
 
“Bildiğim kadarıyla samimi, tutkulu ve romantik bir gey öpüşmesi hiç bu ödülü almadı, o yüzden bence bu filmin ödülü kazanması çok cool olur.”
 
Radcliffe filmdeki eşcinsel seks sahnesinin kendisine “hiç rahatsızlık vermediğini” söyledi. Ünlü oyuncu, Harry Potter hayranları kendisini daha önceden Equus (Küheylan) oyununda “bir atın sırtında seks numarası yaparken” gördüğünden filmdeki sahneler için “parkta yürüyüş yapmak gibiydi” dedi.
Ama eşcinsel seks sahnesine başlarken bazı talimatlara ihtiyaç duyduğunu da ekledi.
 
“En sevdiğim John Krokidas talimatı anım öpüşmeye başladığımızda oldu. Başta fazla tutuk olacağım ki John ‘Hayır! Öp onu! Lanet olsun öp onu!’ diye girdi. Muhtemelen kariyerim boyunca aldığım en iyi tavsiyeydi.”
 
“Diğer önemli bir an ise Dane benimle arkadan seks yapmaya başlamadan önce gerçekleşti. Ben onu tutup döndüm. John, Allen’ın onu görmek isteyeceğini, bunu sakin ve samimi bir deneyim olarak yaşamak isteyeceğini söyledi.”
 
Öpüşmeyi aradan çıkarmanın iyi olduğuyla ilgili şaka yapan oyuncu, o zamandan beri DeHaan ile set dışında çok iyi arkadaş olduklarını söyledi.
 
Noel öncesi DeHaan ve karısıyla vakit geçirerek yeni yılı her birlikte kutladılar.
 
“Bazı setlerde insanlarla çok yakınlaşırsınız – bir film çekmek çok çarpıcı ve iç içe bir deneyimdir – ve film bittiğinde irtibat halinde kalıp kalmayacağınızı bilmezsiniz.”
 
“Bu yüzden Dane’i yakın bir arkadaş olarak görmek çok hoş.”
 
Radcliffe uzun süredir eşcinsel intiharlarını önleme hattı Trevor Project’ın ünlü savunucularından biri.
 

Radcliffe, Kill Your Darlings’in “eşcinsel gençlerin görmesi gereken çok cool bir film olduğunu; çünkü önceki kuşaklarda eşcinsellerin karşılaştığı sorunlara dair gençlere bir fikir vereceğini söyledi. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam