12/07/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Cezaevlerinde ölümü bekleyen hasta mahpuslar için Hapiste Sağlık Girişimi bir imza kampanyası başlattı.

Hasta Mahpuslara Tahliye Kampanyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cezaevlerinde ölümü bekleyen hasta mahpuslar için Hapiste Sağlık Girişimi  bir imza kampanyası başlattı.

Hapiste Sağlık Girişimi başlattığı kampanya ile hapishanelerde çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi olmayı bekleyen mahpusların tahliyesi için gereken Adli Tıp raporunun kaldırılmasını talep ediyor.

“Hastane cezaevi” çözüm değil!
Hapiste Sağlık Girişiminden Zeynep Alpar konuyla ilgili Kaosgl.org’a bilgi verdi. Hasta mahpusların rapor alabilmek için Türkiye’nin çeşitli yerlerdeki hapishanelerden İstanbul’daki Adli Tıp Kurumuna getirildiğini ve taşınma işlemlerinin hasta nakline uygun olmayan ring araçlarıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Alpar bu uygulamanın ayağa bile kalkmakta zorluk çeken hastalar için çok zor olduğunun altını çizdi.

Adli Tıp’tan rapor şartı aranmasın
Kampanyanın imza metni ise şöyle: Hapis cezası sadece hapiste tutulmak demektir. Sağlıksız koşullarda tutulmak, tedavi olamadığın için ölmek demek değildir. Bu korkunç tabloyu değiştirmek için, hasta bir insanın zaman kaybetmeden hapishaneden çıkartılması için devlet hastanelerinin, üniversite hastanelerinin vereceği raporlar geçerli sayılmalı, süreç hızlandırılmalı. Tüm mahpusların canından sorumlu olan Adalet Bakanlığı, onların sağlığını emanet ettiği hastanelere, hasta olduklarını tespit etmek konusunda da güvenmeli. Adli tıp raporuna ihtiyaç olmadığını açıkça belirten bir yasal düzenleme yapılmalı. 
 
Kaos GL Dergisi tutsaklara ücretsiz ulaştırılıyor
Tutsak okurlarına ücretsiz olarak giden Kaos GL Dergisinde de bir hapishane sayfası yer alıyor. Hapishanelerdeki sorunları görünür kılmayı amaçlayan sayfa CİSST’ten Zafer Kıraç editörlüğünde hazırlanıyor.

Konuya ilişkin daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları
nefret