09/09/2024 | Yazar: Kaos GL

“Örgütlü ve Güçlü Bir Feminizm İçin: Uluslararası Konca Kuriş Örgütlenme ve Aktivizm” başlığını taşıyan konferans, 14-15 Aralık 2024 tarihinde İstanbul’da yapılacak. Son başvuru tarihi 20 Eylül.

Havle Kadın Derneği, Konca Kuriş Konferansı’na çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2018 yılından bu yana üç konferans düzenleyen dernek, Konca Kuriş Konferansı’nda farklı yerel ve politik zeminlerden feminist mücadeleleri bir araya getirmeyi, diyalog kurmayı ve uluslararası arenada kesişimsel yöntemi temel alarak mücadele eden örgütlenme modelinin imkanlarını ve sınırlılıklarını tartışmayı amaçlıyor. Bununla beraber konferans kapsamında anti-feminist hareketlerin mevcut yükselişi, geleneksel İslam ve diğer otoriter söylemlerin hakimiyeti, kadın ve LGBTİ+’ların taban hareketleri ve sivil toplum örgütlerinin sahiplendiği kimlik siyasetinin farklı biçimleri de konuşulacak.

Toplumsal hareketler, aktivizm, farklı feminizmler ve örgütlenme alanlarında sunulacak bildirilere açık olan konferansa farklı bölgelerden ve örgütsel/politik arka planlardan başvuracak araştırmacılar, aktivistler, akademisyenler, sanatçılar ve yerel yönetim çalışanlarını başvurabilir.

Başvurmak için tıklayın.

Başvuru koşulları ise şöyle:

  • Gönderilecek bildiri özetleri 300 kelime ile sınırlı olmalı ve yalnızca metin içermeli
  • Özetlerin sonuna 3-5 anahtar kelime ve konuşmacının/konuşmacıların kısa bir biyografisini eklenmeli.
  • Başvuru ve bildiri özetlerinin son gönderim tarihi 20 Eylül. 2024'tür. Tüm başvurular başvuru formu üzerinden alınacak.
  • Kabul edilen özetler en geç 30 Eylül 2024 tarihine kadar bildirilecek.
  • Tüm sunum bildirileri dijital konferans kitapçığında yayınlanacak. Bu nedenle tüm konuşmacıların sunum metinlerinin son halini en geç 10 Aralık 2024 tarihine kadar e-posta yoluyla göndermeleri gerekiyor.

Önerilen bildiri başlıkları

Bildiriler için önerilen başlıklar şöyle: İslam, Kadın ve LGBTİ+ Çalışmaları,  Toplumsal Cinsiyet Karşıtlığı ve Yükselen Sağ, İslam Teolojisi ve İslam Araştırmaları, Günlük/Yaşanan Din, Eleştirel Laiklik Çalışmaları, Öznellik ve Eylem, Direnç ve Dayanıklılık, Maneviyat, Dindarlık ve İnanç, Kuir Feminizm ve Trans Feminizm, Feminist Hareket ve Kadın Hareketi, Siyasi Kimliğin Oluşumu, Örgütlenmesi ve Toplumsal Hareketlilik, Koalisyon, İttifak ve Topluluk Oluşturmak, Dijital Kamusal Alan ve Sosyal Medya, Göç ve Kültür, Bellek, Tarih ve Tarih Yazımı, Duygular ve Aidiyet, Bakım, Yakınlık ve Dayanışma, Üreme, Beden Politikası ve Cinsel Sağlık, Etnisite, Rejim ve Devlet, Çeşitlilik, Kapsayıcılık ve Eşitlik.


Etiketler: insan hakları, kadın
2024