03/02/2023 | Yazar: Kaos GL

Boysan’ın Evi, film akşamlarına “Hayaletler” ile devam ediyor. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Azra Deniz Okyay’ın katılımıyla söyleşi gerçekleştirilecek.

“Hayaletler” gösterimi ve yönetmenle söyleşi, yarın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boysan’ın Evi film akşamları yeni bir gösterimle devam ediyor. Sezon programının ikinci filmi yönetmenliğini Azra Deniz Okyay’ın yaptığı “Hayaletler”.

Antalya, Varşova ve Selanik’te düzenlenen film festivallerinden ödüllerle dönen “Hayaletler”, gençliğin enerjisiyle sarmalanmış, dansın ve isyanın ritmi ile fokurdayan bir film. “Hayaletler”de kuvvetle çizilmiş kadın karakterlerin gözünden, kusursuz bir kurgu ve nabzı yükselten müziklerle beraber “Yeni Türkiye”nin distopik bir panoramasına bakılacak.

Venedik Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda En İyi İlk Film Ödülü alan “Hayaletler” 4 Şubat Cumartesi günü 19:00’da Boysan’ın Evi’nde gösterilecek. Gösterimin ardından yönetmen ve sanatçı Metin Akdemir, Azra Deniz Okyay ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Etkinliğe katılmak için boysaninevi@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Azra Deniz Okyay hakkında

Azra Deniz Okyay, 1983 yılında İstanbul’da doğmuştur. 12 yaşında fotoğraf çekmeye başladı, 14 yaşında fotoğraf sanatçısı Dora Günel'in asistanı olarak çalıştı. 16 yaşında ilk kısa filmi "Cengiz"i çekti. Pierre Loti Lisesi'ni bitirdikten sonra Paris'te Sorbonne Nouvelle'de lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Sorbonne'da okurken aynı dönemde École des hautes études en sciences sociales'da Sosyoloji bölümünde iki sene izleyici öğrenci olarak devam etti.

Aynı anda Michel Gondry'nin ekibinde çalıştı. 2010 dan itibaren video sanatı yapmaya; kısa film ve belgesel çekmeye başladı.

"Küçük Kara Balıklar" (2013) ve "Sulukule Mon Amour" (2016) gibi kısa filmleriyle tanınan Azra Deniz Okyay'ın ilk uzun metraj filmi "Hayaletler", Eylül 2020’de dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali'ne yaptı. Film Eleştirmenler Bölümü'nde gösterildi ve Jüri Büyük Ödülü'nü aldı. "Hayaletler" Antalya Film Festival'inde, En İyi Yönetmen ve En İyi Film dahil olmak üzere 5 ödüle layık görüldü.

Metin Akdemir hakkında

Metin Akdemir (1984) yönetmen ve sanatçıdır. Yönetmenliğini yaptığı kısa filmleri "Ben Geldim Gidiyorum" (2011) ve "Küpeli" (2013) "Hayalimdeki Sahneler" (2020) ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller aldı. Filmleri IDFA, Saraybosna Film Festivali, Jihlava Film Festivali gibi pek çok festivalde gösterildi. 2012’den itibaren LGBTQ+ temalı güncel sanat sergilerinde organizasyon komitesinde görev aldı. “Sınırsız” isimli queerfeminist sanatçıların yer aldığı sergiler düzenlemektedir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam