04/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Yönetmen ve sanatçı Metin Akdemir’in yazıp yönettiği "Hayalimdeki Sahneler", uluslararası prömiyerini Amsterdam’daki Kuir ve Göçmen Filmleri Festivali’nde yapıyor.

‘Hayalimdeki Sahneler’, Amsterdam, Belgrad ve Yunanistan’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yönetmen ve sanatçı Metin Akdemir’in yazıp yönettiği "Hayalimdeki Sahneler", uluslararası prömiyerini yarın (5 Aralık) Amsterdam’da düzenlenen Kuir ve Göçmen Filmleri Festivali’nde yapıyor.

Yönetmen ve sanatçı Metin Akdemir’in Atıf Yılmaz ve Yavuz Özkan’ın filmlerinden yola çıkarak Türkiye sinemasındaki queer arzu temsillerini sorguladığı belgeseli “Hayalimdeki Sahneler”in uluslararası prömiyerinin ardından bir de söyleşi gerçekleşecek.

Türkiye sinemasında kuir arzuya uygulanan sansürü ve otosansürü tartışmaya açan belgesel filmin yapımcılığını Emre Kaya ve İrem Akbal üstlenirken, filme Deniz Türkali, Hale Soygazi, Nur Sürer, Serap Aksoy gibi oyuncuların yanı sıra sinema yazarı Engin Ertan ve akademisyenler Özlem Güçlü ve Umut Tümay Arslan da konuk.

 ‘Hayalimdeki Sahneler’ Yunanistan’da da gösterimde

Ayrıca film bu hafta sonu (5-6 Aralık) Belgrad’da Merlinka Festivali’inde ERA Ödülü için yarışırken, Yunanistan’da da Aphrodite Kuir-Feminist Film Festivali’nde gösterilecek. 

Filmin teaser aşağıda:


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam