05/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Queer Troublemakers podcastleri yola nasıl çıktı? Podcastleri üreten Mantar ve Armut anlatıyor.

Hayaller ve gerçeklerle boğuştuktan sonra Queer Troublemakers… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Queer Troublemakers podcastleri yola nasıl çıktı? Podcastleri üreten Mantar ve Armut anlatıyor.

“Kimliklerimizle, stereotipleştirmeyle olan dertlerimizi ve deneyimlerimizi tartışıyoruz” diyerek yola çıkan Queer Troublemakers podcastleri yola nasıl çıktı? Podcastleri üreten Mantar ve Armut şöyle anlatıyor:

“Uzun zamandır aramızda ateşli tartışmalar dönüyor veya uzun uzun dertleşiyoruz. Ayrı şehirlerde yaşamanın da etkisiyle telefon konuşmalarımız uzadıkça uzadı, tartışmalar dallanıp budaklandı; sorunlara çözüm de bulamadık devrimin ne zaman olacağını da tahmin etmeye erişemedik. Yine de tartıştıkça güçlendik, zihnimiz berraklaştı.

“Yine günlerden bir gün bu muhabbetlerden birini ederken Mantar’ın Armut’a ‘Yaa ben senle podcast yapmak istiyorum!’ diye yükseldi. Armut da ‘Aa çok iyi fikir! Ama yapabilir miyiz?’ dedi ve bir posta da kimlik hırsızı sendromu (impostor syndrome) üzerine konuşup ‘Eee bunu da ekleyelim podcast konularına’ deyip hayaller ve planlamalara daldılar.”

Kafayı kurcalayan sorulara gullümlü yanıtlar

Mantar ve Armut derdimiz biraz tartışmak biraz güllüm yapmak diyor: “Bir süre planlar, hayaller ve gerçeklerle boğuştuktan sonra Queer Troublemakers internetteki varlığını kazandı. O günden beridir planlar ve hayallerle boğuşmaya devam ediyoruz. Derdimiz bir doğruyu bulmak veya akademik incelemeler yapmak falan değil; hepimizin kafasını kurcalayan konuları tartışıp biraz da gullüm yapmak.”

Ekibe ulaşmak için queertroublemakers@gmail.com adresini kullanabilirsiniz. Ayrıca ekibin Twitter hesabından takip edebilir ve tüm postcastlerini buradan dinleyebilirsiniz.

İlgili haber:

Queer Troublemakers’i dinlediniz mi?


Etiketler: medya
İstihdam