27/11/2020 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Sözleşmesi’nin kadın ve LGBTİ+ aktivistlerle konuşulduğu “Hayat için Akademi” başlıklı podcast kanalının son konuğu Kaos GL’den Aslı Alpar oldu.

Hayat için Akademi’de İstanbul Sözleşmesi ve LGBTİ+ aktivizmi konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eylem Nazlı Taşdemir ve Zeynep Nur Ayanoğlu’nun sunduğu, İstanbul Sözleşmesi’nin kadın ve LGBTİ+ aktivistlerle konuşulduğu “Hayat için Akademi” başlıklı podcast kanalının son konuğu Kaos GL’den Aslı Alpar oldu. 

Kayıtta, İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılar ve bu saldırılara karşı sanat aktivizm konuşuluyor.

Programda Alpar, “Gerici basının genelde sözleşme karşılaştığını meşrulaştırmak için kullandığı LGBTİ+’ların yaşam hakkına saldırgan söylemleri açıkça nefret suçuna davet ediyor. Mesela şöyle manşetler var bu medya organlarında, “LGBT sapkınlarını koruyan sözleşmeyi istemiyoruz.” Bu şu demek oluyor toplumda lezbiyen, gey, biseksüel, trans, intersekslerin korunmasını istemiyoruz, en temel hak olan yaşam haklarının korunmasını istemiyoruz. Toplumda karşılığı olduğunu düşünmüyorum bu söylemin ancak İstanbul Sözleşmesi bizi ifade özgürlüğü kılıfına bürünmüş bu nefret söyleminden de koruyor. Bu sebeple sanırım İstanbul Sözleşmesi benim için en çok dördüncü madde oluyor” diyor.

Kaydı buradan dinleyebilirsiniz.


 


Etiketler: medya
İstihdam