03/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün yeni kampanyası İstanbul Kadıköy’de eylemle başladı: “İçinde sömürünün, istismarın, şiddetin olduğu hiçbir aile kutsal değildir”

“Hayatlarımız Ailenize Sığmaz” kampanyası başladı: LGBTİ+ düşmanlığına hayır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar Birlikte Güçlü, “Hayatlarımız ailenize sığmaz” kampanyalarının başlangıç eylemi için İstanbul Kadıköy Süreyya Operası önündeydi. Dün (2 Kasım) yapılan eylemde kadınlar, LGBTİ+ ve trans bayraklarının yanı sıra “Lezbiyen, mezbiyen burada”, “Kutsal aile bir yalan”, “Genel ahlak çok demode canısı” dövizleri taşıdı.

Kadınlar eylemde sık sık, “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz”, “Genel ahlak kimin ahlakı”, “Trans cinayetleri politiktir” ve “Hayatımız bizim, aileniz sizin olsun” sloganları attı.

Kadınlar Birlikte Güçlü adına basın açıklamasını okuyan İrem Kayıkçı, “İçinde sömürünün, istismarın, şiddetin olduğu hiçbir aile kutsal bu yeniden tanımlamalar da asla kadınların, çocukların, LGBTİ+’ların iyiliği için değildir” dedi ve ekledi:

“İktidar; evliliği yeniden tanımlayan anayasa değişikliğini LGBTİ+’ları hedef göstererek gerekçelendiriyor. Devletin en tepesindekiler ağızlarını her açtığında nefret suçu işliyor. Bu yukarıdan aşağı örgütlenen bir nefret. LGBTİ+’ları hedef alan kamu spotu RTÜK tarafından her yerde yayınlatılırken lubunyalar olarak ne sokakta ne işte ne de evlerimizde güvende değiliz. Sokaklarda LGBTİ+’ları hedef alan nefret yürüyüşleri devlet desteğiyle yapılıyor. 81 ilde AKP ve yandaşları büyük aile yürüyüşleri düzenlerken tüm ana akım medya kanalları bu nefret yürüyüşlerinin reklamlarını yaptı. Dini fıtratlarla varoluşumuza açılmış bir savaş var adeta. İş bulmak, ev bulmak, toplu taşımaya binmek bile gün geçtikçe bizler için zorlaşıyor. Hayatın dışına itiliyoruz. Trans cinayetleri gün be gün artıyor. Kolluk kuvvetleriyle erkek şiddeti körükleniyor Ancak bizler artan baskıya ve her şeye rağmen varoluşumuzdan vazgeçmedik; sokakları, hayatı size bırakmadık. LGBTİ+ düşmanlığına hayır! Özgürce cinselliğimizi, hayatımızı yaşadığımız güne kadar bu nefret karşısında mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.”

Kaynak: PİRHA


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, aile, siyaset, anayasa
İstihdam