11/09/2018 | Yazar: Kaos GL

2013 yılında hayatını kaybeden trans aktivist Aligül’ün kurduğu “cinsel istismardan hayatta kaldım” bloğu değişen adresi ile yeniden yayında.

“Hayattayım” yeniden yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2013 yılında hayatını kaybeden trans aktivist Aligül’ün kurduğu “cinsel istismardan hayatta kaldım” bloğu değişen adresi ile yeniden yayında.

2013 yılında kanser nedeniyle aramızdan ayrılan LGBTİ hareketinin önemli aktivistlerinden ve Voltrans’ın kurucularından Aligül’ün “cinsel istismardan hayatta kaldım” blogu yeniden yayında.

Aligül’ün doğum gününde (10 Eylül) online ziyarete açılan hayattayım.org ağırlıklı olarak çocuklukta yaşanan cinsel istismar ve tecavüzden hayatta kalanlara şifa olmak niyetini taşıyor.

“Güç vermek için, her zaman fiziken hayatta olmak gerekmiyor”

Sitede yer alan “Yeniden merhaba” başlıklı içerik Aligül’ün blogla ilişkisini şöyle özetliyor: “Her ne kadar zor olsa da, kendi yaşadığı cinsel istismar ve şiddeti tüm açıklığıyla yazmaktan çekinmedi Ali, her konuda yüzleşmeyi çok önemsedi. Bu blog, hem kendisine, hem de yaşadığı cinsel istismar ve cinsel şiddetle mücadele eden, edemeyen, kimseyle konuşamayan, kendini suçlayan birçok insan için şifa niyetineydi. Kendi hikâyeleri ve çevirileriyle renklendirdi, çeşitlendirdi, kendine yardım etmekle kalmadı, dokunabildiği herkese enerjisini ulaştırdı. Öyleyse yeniden merhaba. Ali’nin direnişinden aldığımız güçle artık daha iyi biliyoruz ki, birbirimize güç vermek için, her zaman fiziken hayatta olmak gerekmiyor, bir şeyler filizlendiği yerden büyümeye devam ediyorsa orada yaşam var demektir.”

Siz de kendi hikâyelerinizi yazarak, çizerek veya çeviri yaparak bu blogun yaşamasına destek olmak isterseniz hayattayim.blog@gmail.com adresine e-posta atabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam