10/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesinden KHK ile ihraç edilen akademisyenler ‘Hayır, gitmiyoruz’ diyor ve bugün 12’de herkesi Cebeci Kampüsüne bekliyor.

Hayır, gitmiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Üniversitesinden KHK ile ihraç edilen akademisyenler “Hayır, gitmiyoruz” diyor ve bugün 12’de herkesi Cebeci Kampüsüne bekliyor.

Ankara Üniversitesinden KHK ile ihraç edilen akademisyenler, üniversiteyi terk etmemeye karar verdiler. Eğitim-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, dün yaptığı açıklamada, akademisyenlerin boşaltılmaya çalışılan odalarını kalabalıklarla doldurmaya çağırdı. Bu karar, son KHK ile işlerine son verilen 72 akademisyenin Cebeci kampüsünde öğrencileri ile birlikte yaptıkları basın açıklaması ve dayanışma toplantısının ardından verildi.

“Kimse arkadaşlarımızı bizden söküp alamayacak”

Akademisyenlerin üniversiteyi terk etmeme kararını bildiren basın açıklamasında, son ihraçlarla birlikte yalnızca akademisyenlerin hedeflenmediği, Ankara Üniversitesi bünyesindeki bazı programlarda eğitim-öğretimin sürdürülemez hale geldiği ifade edildi. Açıklamada öğrencilerin eğitim hakkına da saldırıya dönüşen sürecin en önemli sorumlusu olan Rektör Erkan İbiş’in Ankara Üniversitesi’nin hem geçmişini hem de geleceğini karartmakta olduğu vurgulandı.

Akademisyenlerin, bu saldırılara sessiz kalmayacaklarını bildirdikleri açıklamada “Kimse arkadaşlarımızı bizden söküp alamayacak! Bugünden itibaren tüm öğrencilerimizi, tüm mezunlarımızı, tüm dostlarımızı ihraç edilen akademisyen arkadaşlarımızla birlik olmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

“Anılarımızı sürdürmeye çağırıyoruz”

Üniversitedeki odalarını terk etmeyeceklerini açıklayan akademisyenler, boşaltılmaya çalışılan odalarını inatla kalabalıklarla doldurmaya çağırıyor. İhraç edilen akademisyenler “Çayımızı, sohbetimizi, anılarımızı çoğaltmaya çağırıyoruz” diyor.

Lisansüstü öğrencilerden açık mektup: “Rektör istifa!”

Akademisyenlerin açıklamasının ardından Ankara Üniversitesi SBF (Siyasal Bilgiler Fakültesi) lisansüstü öğrencileri de sosyal medyada bir açık mektup yayınladılar. Öğrenciler açık mektuplarında, OHAL dönemi fırsat bilinerek çıkarılan KHK’larla hocaların çoğunu ihraç ederek eğitimin imkânsız kılındığını ifade ettiler. Mektupta, adaletsiz ihraçların sadece hocaları değil, sınavda hak kazanarak bu üniversitede okuyan lisans ve lisansüstü öğrencilerini de mağdur ettiğini hatırlatarak Rektör Erkan İbiş’i istifaya davet ettiler.

“Üniversiteler binalardan ibaret değildir. Haksız yere ihraç edilen hocalarımız görevlerine iade edilmelidir” talebini yineleyen öğrenciler, üniversiteyi terk etmeyeceklerini açıklayan akademisyenlerin “Büyük Buluşma” çağrısını sürdürdü.

Büyük Buluşma bugün, saat 12:30’da Cebeci Kampüsü’nde.

Buluşmanın Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam