21/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Pangaaltı’da gerçekleşen nefret saldırısının ardından HDK Adalet Komisyonu “AKP ve Diyanet hedef gösteriyor LGBTİ+'lara yönelik saldırılar artıyor. Siz tekçiliği, tek rengi dayattıkça biz çoğulculuğu ve gökkuşağını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

HDK Adalet Komisyonu: “Gökkuşağını savunmaya devam edeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Şişli Pangaltı’daki Namlı Market önünde dün üçüncü kez nefret saldırısı yaşandı. Namlı Market çalışanı Azmi Ateş, marketin önünden geçen trans kadın G.’ye, cinsiyetçi küfürler etti. Ardından “Geçen haftaki ibnenin de fotoğrafını çektim, sizi tenhada kıstırır, karnınızı deşerim” diyerek ölümle tehdit etti. G. polisi ararken zorla fotoğraflarını çekmeye çalıştı ve ardından yumruk ve cam su şişesi ile saldırdı.

Her yerdeyiz!

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adalet Komisyonu, gerçekleşen nefret saldırısının ardından “Gökkuşağını savunmaya devam edeceğiz” dedi:

“AKP ve Diyanet hedef gösteriyor LGBTİ+’lara yönelik saldırılar artıyor. Siz tekçiliği, tek rengi dayattıkça biz çoğulculuğu ve gökkuşağını savunmaya devam edeceğiz. Susma haykır translar vardır! Alışın her yerdeyiz!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret