08/05/2015 | Yazar: Can Tülük

HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, son dönemde yaşanan transfobik nefret saldırılarına tepki gösterdi.

HDK İzmir LGBTİ, transfobik saldırılara tepki gösterdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, son dönemde yaşanan transfobik nefret saldırılarına tepki gösterdi.
 
HDK İzmir LGBTİ Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Stand açarak homofobi ve transfobiye karşı bilgilendirme çalışmaları yapan komisyon, 7 Mayıs Çarşamba günü üçüncü kez HDP için seçim standı açtı.
 
Bildirilerini dağıtarak erişebildikleri yurttaşlara HDP ve LGBTİ politikalarını anlatan komisyon üyeleri son dönemde yaşanan transfobik nefret saldırılarına dikkat çekti. Komisyon; mevcut devlet sistemi ve omuz destekçisi iktidarın yalnızca mekanizmalarını harekete geçirmekle değil bu tür saldırılarda yurttaşlara sunmuş olduğu hak ve hukuk mekanizmalarını LGBTİ’lere  işlemez hale getirerek transfobi ve homofobiyi yaygın hale getirip canileri cezasızlık suretiyle teşvik ettiğini belirtti.
 
Eşit yurttaşlık ve LGBTİ hakları
 
Transfobiye, homofobiye dur demek için HDP’nin somut LGBTİ politikalarını ulaşabildikleri herkese anlatan komisyon üyeleri özelliklelikle eşit yurttaşlık tanımına ayrı bir önem veriyor. Eşit yurttaşlık tanımının anayasal güvence altına alınan bir hak olarak homofobik ve transfobik toplumsal kültürün dönüşümü yönünde yürütülen mücadeleyi geliştireceği ifade edildi.
 
Komisyon üyeleri HDP’nin eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlar başta olmak üzere tüm yasal mevzuatı LGBTİ’lerin eşit yurttaşlar olduğu kabulü ve korunması ilkesiyle kapsamlı biçimde düzenleyerek sosyal eşitsizlikleri giderecek LGBTİ dostu sosyal politikaları hayata geçirmeyi hedefleyen ve bu alanda en dişe dokunur siyaseti yapacak olan parti olduğunu savundular. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam