15/08/2014 | Yazar: Melahat D

HDK Ankara Kadın Meclisi, ‘Şengal’de öldürülen insanlıktır. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır’ dedi ve barış çağrısını yineledi.

HDK Kadın Meclisi: Şengal’de öldürülen insanlıktır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDK Ankara Kadın Meclisi, “Şengal’de öldürülen insanlıktır. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır” dedi ve barış çağrısını yineledi.
 
Ankara Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi dün akşam Şengal’de Ezidilere dönük soykırıma karşı Yüksel İnsan Hakları Heykeli’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından saat19.00-21.00 arasında oturma eylemi yapan HDK’li kadınlar, “Sessiz kalmak suça ortak olmaktır” dedi.
 
Eylemde Şengal’den gelen bir kadın da konuşma yaparak yaşadıklarını, IŞİD’in katliamlarını aktardı.
 
“Öldürülen toplumdur”
Yapılan basın açıklamasında “Yanıbaşımızda Gazze’yi yerle bir eden İsrail saldırıları, Ezidi’lere ve bölgede yaşayan tüm halklara, inançlara yönelik eli kanlı IŞİD saldırıları karşısında tüm demokrasi güçlerini, tüm halklarımızı birlikte davranmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.
 
Dünyanın Ezidilere dönük kadın, çocuk, genç ve yaşlı katliamlarına, tecavüzlere ve genç yaştaki kız çocuklarının kaçırılmasına sessiz kalmasını eleştiren HDK’li kadınlar, “Öfkeliyiz, isyandayız. Öldürdüğünüz her bir kadın, çocuk, genç, yaşlı için, tecavüz edilen, kaçırılan kadınlar için. Bilin ki öldürülen toplumdur, insanlıktır. Sessiz kalmak da bu suça ortak olmaktır” dedi.
 
Ortadoğu’da barışı kurma çağrısı
Bir haftada 3 bin kişinin öldürüldüğü, çoğu kadın 5 bin kişinin kaçırıldığı katliamlara AKP Hükümeti’nin her türlü desteği verdiğini de belirten kadınlar, “Şengal’den Maxmur’a, Kobane’den Gazze’ye Ortadoğu’da barışı kuralım. IŞİD ve İsrail’i durduralım. Ortadoğu’yu barışın coğrafyası yapalım” ifadeleriyle barış çağrısını bir kez daha yineledi.
 
HDK Kadın Meclisi herkesi Rojava ve Şengal ilele dayanışmaya çağırırken, İŞİD’ e karşı AKP’nin dış politikasını da teşhir ederek Ezidilerin taleplerini iletmek, meclisi bu konuda adım atmaya zorlamak amacıyla başlattıkları kampanyayı duyurdu. 

Etiketler: kadın
nefret