30/04/2015 | Yazar: Ömer Akpınar

HDP Ankara 2. Bölge 2. sıra adayı Gülsen Ülker, LGBTİ örgütleriyle bir araya geldi, ‘homofobiden bir anda kurtulunmuyor, uğraşmak gerekiyor’ dedi.

HDP adayı Gülsen Ülker: ‘Meclis Onur etkinliklerine katılmalı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP Ankara 2. Bölge 2. sıra adayı Gülsen Ülker, LGBTİ örgütleriyle bir araya geldi, “homofobiden bir anda kurtulunmuyor, uğraşmak gerekiyor” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi Ankara adayı Gülsen Ülker, dün Kaos GL, Pembe Hayat ve SPoD LGBTİ dernekleriyle bir araya gelerek siyasî katılım ve temsil hakkında konuştu.
 
Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD LGBTİ) hazırladığı “LGBTİ Hakları Sözleşmesi”nin temel bir izleme aracı olduğunu söyleyen Ülker, “Partiyi dönüştürmek de bizim görevimiz olacak. Parti, seçim beyannamesine aykırı hareket edemez, bunu izleyeceğiz,” dedi.
 
Ülker, sözleşmenin HDP içindeki LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) çalışmalarını güçlendireceğini ifade ederek 90’lardaki sendika çalışmalarında bir feminist olarak yer almasını örnek verdi: “Dışarıda bir feminist hareket olması beni de güçlendiriyordu.”
 
“Temel insan hakları herkesin meselesi olmalı”
 
“Kadın meselesi neden sadece kadınların meselesi olsun ki? Biz bütün hayata feminist bir müdahalede bulunmak istiyoruz. LGBTİ meselesinde de aynı şekilde” diyen Ülker, temel insan hakları meselelerinin herkesi ilgilendirdiğini vurguladı.
 
Ülker ayrıca homofobi ve transfobiye karşı toplumsal dönüşüm sağlanması için Meclis’in Onur etkinliklerine katılması gerektiğini söyledi.
 
Kaos GL Derneği üyesi Ülker, 17 Mayıs’ta Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş’e katılacağını belirterek dernek üyeliğini homofobi ve transfobiye karşı tavrını belli etmek için önemsediğinin altını çizdi. 
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret