11/03/2014 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

HDP eşbaşkanları Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel İstanbul’da basın açıklaması yaparak Fethiye’deki faşist saldırıyı kınadı.

HDP Irkçı Saldırıları Kınadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanları Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel İstanbul’da basın açıklaması yaparak Fethiye’deki faşist saldırıyı kınadı.
Urla’da, Ordu’da, Aksaray’da HDP’ye yönelik saldırılar Fethiye’de HDP bayraklarını yakma, Kürtlerin iş yerlerine saldırma, tabelayı vali ve polis gözetiminde indirme şeklinde devam ediyor.
 
İstanbul’da Cezayir toplantı salonunda açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel saldırıları protesto ederek “Devlet ve hükümet görevini yapsın” dedi. Basın açıklamasına HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte il ve ilçe belediye başkan adayları da katıldı.
 
Saldırılarda herkes işbirliği halinde
İlk olarak söz alan Kürkçü “Irkçı saldırganlar on gün boyunca propaganda yapmışlardır. Saldırıların arkasında Türkiye’de demokrasi, özgürlükler, barış ve çözüm, Kürt halkının haklarına kavuştuğu yeni bir demokratik düzen ve özerk yerel yönetimlere dayalı yeni bir siyaset tasarımı karşısında olan herkes işbirliği halinde” dedi.
 
Yolsuzluklarını örtmeye çalışıyorlar
Kürkçü, Terörle Mücadele Şubesi polislerinden Ümit Acar’ın saldırganların arasında görüldüğünü, Emniyet Müdürü’nün ise saldırıyı önlemek yerine parti tabelasının indirilmesi için itfaiyeye talimat verdiğini hatırlattı. Kürkçü şöyle devam etti: “Emniyet Müdürü’ne talimat ile indirttiği tabelayı geri astıracağız. Kontrollü gerginlik yaratılarak kendi hırsızlıklarını ve yolsuzluklarını örtmeye çalışıyorlar ama HDP buna izin vermeyecektir.”
 
Gerginlik bizde değil barıştan rahatsız olanlarda
Tuncel ise konuşmasında şunları kaydetti: “90’larda Fethiye’deki Kürtlere yönelik saldırıyı bize hatırlatmaya çalışanların ne yapmak istediklerini biz çok iyi biliyoruz. Ama biz o noktada değiliz. Saldırılar karşısında bir aydır sabrediyoruz. Otuzundan sonar görüşeceğiz. Halkımızın kendi kendini savunduğunu görecekler.”
 
Basının haber yapma şeklinden de rahatsız olduğunu belirten Tuncel, “Sürekli HDP’de gerginlik başlığıyla verilen haberler bizi rahatsız ediyor. Gerginlik bizde değil barıştan ve özgürlüklerden rahatsız olanlarda” dedi.
 
Levent Tüzel ise “Devlet imkanlarını kullanarak tabela indirmek, Türk bayrağı asmak gerginlik gidermek değil tersine gerginlikleri tırmandırmaktır. Bu konuda devlet ve hükümetin uyanık olması gerekmektedir” dedi.  

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret