30/12/2014 | Yazar: Kaos GL

HDP İzmir İl Örgütü’nün 1. Olağan Kongresi’nde konuşan LGBTİ aktivisti Yasin Darin, ‘Bizler yıllardır nefret cinayetlerine kurban giden ve bunlara inat mücadelesini sürdüren gökkuşağının çocuklarıyız’ dedi.

HDP İzmir Kongresi’nden LGBTİ selamı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP İzmir İl Örgütü’nün 1. Olağan Kongresi’nde konuşan LGBTİ aktivisti Yasin Darin, “Bizler yıllardır nefret cinayetlerine kurban giden ve bunlara inat mücadelesini sürdüren gökkuşağının çocuklarıyız” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü 1. Olağan Kongresi 21 Aralık’ta İzmir Fuar Alanı’nda toplandı.
 
Fuar alanındaki büyük salonda yapılan kongreye çok sayıda kişi katıldı. Salona 8 ayrı dilde “Hoş geldiniz” yazılı pankartın yanı sıra “Kadınların gençlerin LGBTİ bireylerin partisi”, “Rojava devrimini selamlıyoruz”, “Adalet istiyoruz Maraş katliamını unutmadık”, “Adalet istiyoruz 19 Aralık cezaevi katliamını unutmadık”, “Yeni Demokratik Türkiye”, “Perwerdaye zimane dayike mafe mirovane”, “Yerinden yönetim”, “Demokratik ülke eşit ve özgür bir yaşam”, “Kentlerde rant için değil halk için dönüşüm”, “Demokratik özerklik yeniden yönetim”, “Emeğimiz, kimliğimiz, irademiz bizimdir”, “Özgürlüğün teminatı örgütlü kadın gücüdür” ve “Soma’dan Ermenek’e iş kazası değil iş cinayeti” pankartları asıldı.
 
Demirtaş: HDP tıkanmış Türkiye siyasetine bir nefes gibi doğdu
 
Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yıllardır mücadele eden Kürt siyasi hareketinin, çok bedel ödediğini ve yüzlerce kişinin tutuklandığını belirtti. Demirtaş, “HDP tıkanmış Türkiye siyasetine bir nefes gibi, güneş gibi doğdu. İnsanlar artık mezheplerinden dolayı birbirinden korkar hale geldiler. Şimdi deniyor ya ’bölücülük yapılıyor’ Toplumda bölücülük yapanlar toplumu kutuplaştıranlar daha iyi görülüyor. Kimlerin toplumu uçlara böldüğü daha iyi görülüyor. Başbakan’la aynı fikirde değil diye insanlar meydanlarda yuhalatıyorlar. Halklar, Gazi’de Maraş’ta katledildikleri gibi bir kez daha katliam korkusu ile dize getirmeye çalışıyorlar. Türk’e Kürdü ’düşmandır bölücüdür’ diye anlatıyorlar. İşte Türkiye’yi bir birileri ile düşman haline getirenler bu ülkeyi yönetenlerdir. AKP hükümeti de bunu yaptı bundan önceki hükümetler de bunu yaptı” dedi.
 
LGBTİ aktivisti Darin: Bizler gökkuşağının çocuklarıyız!
 
Kongrede İzmir’deki HDP’li LGBTİ’ler adına söz alan SYKP’li LGBTİ’lerden Yasin Darin konuşmasında şu sözlere yer verdi:
 
“Bizler yıllardır nefret cinayetlerine kurban giden ve bunlara inat mücadelesini sürdüren gökkuşağının çocuklarıyız. Bizler Stonewall’den Geziye, Gezi’den Lice’ye, Lice’den Kobanê’ye, baskılara karşı sesini çıkaran LGBTİ bireyleriyiz.
 
“Bizler Kürdistan’da Roşin Çiçek,Türkiye’de Ahmet Yıldız’ız. Bizler bir damla suyun bile çok görüldüğü Okyanus, sokak ortasında öldürülen Azra Has’ız. Kısacası bizler; lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel ve interseks bireyleriz.”
 
Salonda zılgıtlarla ayakta alkışlanan Darin sözlerini, “Serkeftin ayol” ifadeleriyle bitirdi.
 
Yapılan seçimlerde HDP İzmir İl Eşbaşkanlığına Cavit Uğur ve Mizgin Irgat seçildi. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam