02/11/2020 | Yazar: Kaos GL

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: “İnsanların cinsel kimlikleri, yönelimleri nedeniyle dışlandığı, işkence gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Hiç kimse cinsel yönelimi nedeniyle dışlanmamalı, acılar yaşamamalı.”

HDP’li Gergerlioğlu: “Kimse cinsel yönelimi nedeniyle dışlanmamalı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, 30 Ekim’de Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gergerlioğlu konuşmasında “Hiç kimse cinsel yönelimi nedeniyle dışlanmamalı, acılar yaşamamalı” diyerek LGBTİ+’ların maruz bırakıldığı hak ihlallerine de değindi:

“Cinsel yönelim meselesi çok önemli. İnsanların cinsel kimlikleri, yönelimleri nedeniyle dışlandığı, işkence gördüğü bir ülkede yaşıyoruz ve LGBTİ+ bireyler yaşadıkları büyük acıları anlatıyorlar. Toplumun büyük bir kesimi bunları duymuyor, dışlıyor, etiketliyor ve mahkûm ediyor! Ama onlar yaşadıklarını anlattığı zaman vicdanlar sızlıyor.”

“Hiç kimse cinsel yönelimi nedeniyle dışlanmamalı acılar yaşamamalı. LGBTİ+ bireylerin uğradığı haksızlığı anlamamız ve dillendirmemiz için cinsel kimliğimizi değiştirmeye gerek yok, empati yapabiliriz. ‘Bırakın tartışmayı çok kişiye yanlış gelebilir ama hak çiğnenmemelidir’ diyoruz.”

Gergerlioğlu’nun konuşmasının tamamını buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret