04/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Feminist ve LGBTİ mücadelelerinde yer alan Pelin Kalkan, 2015 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) aday adayı olduğunu açıkladı.

HDP’den feminist aday adayı: Siyasetin eril, heteroseksist haline ‘feminist müdahale’de bulunalım Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Feminist ve LGBTİ mücadelelerinde yer alan Pelin Kalkan, 2015 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) aday adayı olduğunu açıkladı.
 
“Özgecan’ı katlettiği gibi binlerce kadını, transı katleden erkek devlet şiddetinin ikiyüzlülüğünü ifşa etmek için adayım” diyen Kalkan, siyasetin eril, heteroseksist haline “feminist müdahele”de bulunacağını ifade etti.
 
“LGBTİ’lerin yalnız ve yanlış olmadığını meclis kürsüsünden haykırmak için adayım!”
 
Yaklaşık 10 yıldır emek, çevre, kadın/feminist ve LGBTİ mücadelelerinde yer alan Kalkan, siyasette kadınların ve LGBTİ’lerin görünür olması için çalışacağını belirterek aday adaylığını şu sözlerle duyurdu:
 
Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin haklarını etrafından dolaşarak değil, doğrudan savunmak, tüm LGBTİ’lerin ne yalnız ne de yanlış olmadığını meclis kürsüsünden haykırmak için adayım!
 
Kadınlara ve LGBTİ’lere yönelik erkek egemen kapitalist sistemin yürüttüğü savaşa karşı çıkmak ve her zaman en çok kadınları vuran tüm savaşlara karşı ısrarla barış demek için adayım!
 
Emeğimiz-bedenimiz-kimliğimiz bizimdir
 
Aile Paketiymiş, İç Güvenlik Yasasıymış derken hayatlarımızı kuşatma altına almaya çalışan faşist zihniyete karşı, her köşeye sıkıştığında feministleri diline dolayan “bu hükümettekiler falan var ya” işte onlarla mücadele etmek için adayım!
 
Aile dışında hayat var demek için, bırak evi bok götürsün demek için, lezbiyenler ve biseksüel kadınlar vardır demek için, emeğimiz-bedenimiz-kimliğimiz bizimdir demek için, trans cinayetleri politiktir, patronsuz pezevenksiz bir dünya istiyoruz demek için, yaşasın kadın dayanışması-yaşasın feminist mücadelemiz demek için adayım!
 
Değişim sokakta başlar ve sonra tüm o gri duvarları rengârenk hale getirir. Değişim öyle uzaklarda değil, ama demeden ancak demeden artık zamanı geldi! Özgür, eşit ve barış içinde bir yaşam için başta kadınlar ve LGBTİ’ler olmak üzere herkesi HDP’ye destek olmaya çağırıyorum. Çünkü umut HDP’de, çünkü umut bizlerin ellerinde! 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam