26/06/2015 | Yazar: Kaos GL

HDP 23. LGBTİ Onur Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, ‘Önyargıları, nefreti ve şiddeti eşit ve özgür yaşam kültürüyle aşabiliriz’ dedi.

HDP’den Onur Haftası mesajı: Nefrete karşı özgür yaşam! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP 23. LGBTİ Onur Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Önyargıları, nefreti ve şiddeti eşit ve özgür yaşam kültürüyle aşabiliriz” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, 23. LGBTİ Onur Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Önyargıları, nefreti ve şiddeti eşit ve özgür yaşam kültürüyle aşabiliriz” diyen HDP, LGBTİ haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti.
 
“LGBTİ toplumu yok sayılma ve nefrete karşı direniyor”
 
LGBTİ toplumunun Türkiye’de uzun yıllardır yok sayılmaya, görmezden gelinmeye, baskı altında yaşama mahkûm edilmeye, nefret cinayetlerine karşı direndiğini hatırlatan HDP açıklamaya şöyle devam etti:
 
“LGBTİ’ler kimlikleriyle özgür ve eşit insanlar olarak yaşamak için büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Haziran ayının son haftasında her yıl düzenlenen Onur Haftası ve Onur Yürüyüşü’nde LGBTİ’lerin eşitlik, özgürlük, adalet ve barış talepleri her yıl daha güçlü biçimde dile getiriliyor. Bu yıl da, 28 Haziran Pazar günü İstanbul’da gerçekleşecek Onur Yürüyüşü’yle tamamlanacak olan 23. Onur Haftası LGBTİ’lerin eşitlik ve özgürlük arayışını güçlendirecektir.”
 
HDP, 7 Haziran seçimleriyle birlikte ‘Büyük İnsanlık’ değerleri etrafında yükselen ‘Yeni Yaşam’ mücadelesinin, aynı zamanda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli insan hakları ihlallerinin, ayrımcılık ve baskının son bulmasını sağlayacak adımların atılmasını da hedeflediğini vurguladı.
 
“Yeni dönemde hem parlamentoda hem sokakta LGBTİ haklarını savunacağız”
 
HDP, yeni dönemde de LGBTİ haklarını savunmaya devam edeceğini şu ifadelerle ilan etti:
 
“Yeni dönemde sokakta ve parlamentoda, LGBTİ’leri ve haklarını da tanıyan sivil, demokratik, eşitlikçi yeni bir anayasanın yapılması, siyasal ve toplumsal yaşamda homofobik, transfobik yaklaşımların, nefret söyleminin ortadan kaldırılması ve LGBTİ’lerin insan hak ve özgürlüklerine ilişkin temel taleplerinin yaşama geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
 
Yasalar önünde eşitlik ve özgür bir toplum
 
HDP’nin Onur Haftası mesajı herkesin eşit olduğu özgür bir toplum için mücadele vurgusuyla sonlandı:
 
“Kimsenin kimliğinden ve cinsel yöneliminden ötürü zulme maruz kalmadığı, herkesin yasalar önünde eşit olduğu ve sosyal haklarına erişebildiği özgür bir toplumu kurabilmek için mücadelenin önemine inanıyoruz. Önyargıları, nefreti ve şiddeti ancak barış içinde bir arada, eşit ve özgür yaşam kültürüyle aşabiliriz.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam