10/06/2022 | Yazar: Aslı Alpar

ODTÜ rektörü hedef gösterdi, polis biber gazı, plastik mermiyle saldırdı, ters kelepçe ve işkenceyle gözaltına aldı! LGBTİ+ aktivistleri hastane önünde gözaltına alınan 36 kişinin serbest kalmasını bekliyor.

Hedef göstermeye, polis saldırısı ve gözaltılara rağmen 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

10. ODTÜ Onur Yürüyüşü bugün saat 18:00’da Fizik Çimlerinde başladı. Polis, LGBTİ+ öğrenci ve aktivistlere yürüyüşün ilk dakikalarında biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı.

Kampüse dağılan LGBTİ+ öğrenci ve aktivistler, ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’nın basın açıklamasını kampüsün çeşitli yerlerinde okudu.

hedef-gostermeye-polis-saldirisi-ve-gozaltilara-ragmen-10-odtu-onur-yuruyusu-gerceklesti-1

Fotoğraf: ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması

Polis kampüse dağılan kitlenin peşine düştü; bir yandan gözaltı yapan polis diğer yandan gaz ve plastik mermiyle saldırısını sürdürdü.

hedef-gostermeye-polis-saldirisi-ve-gozaltilara-ragmen-10-odtu-onur-yuruyusu-gerceklesti-2

Fotoğraf: ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması

Ters kelepçeyle gözaltı: Daha sıkı bağla, iyice sık!

ODTÜ Kütüphanesi’ne de giren polis, burada da 1 öğrenciyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında KaosGL.org çizerlerinden Melis Yılmaz da var. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ilk dört kişiden biri olan Yılmaz, “Ters kelepçeyle gözaltına alındığımda bir polisin daha sıkı bağla, iyice sık dediğini duydum, bileklerim halen ağrıyor” dedi.

hedef-gostermeye-polis-saldirisi-ve-gozaltilara-ragmen-10-odtu-onur-yuruyusu-gerceklesti-3

Gözaltına alınan 36 LGBTİ+ öğrenci ve aktivist, önce Ankara Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde muayene edildi.

hedef-gostermeye-polis-saldirisi-ve-gozaltilara-ragmen-10-odtu-onur-yuruyusu-gerceklesti-4

Fotoğraf: Af Örgütü Türkiye Şubesi

Muayeneye polis de girmek istedi, gözaltındaki aktivistlerden kafasından darbe alan bir öğrenci, muayene sırasında polisin odada olamaması gerektiğini hatırlatınca yeniden polisler tarafından darp edildi ve Şehir Hastanesi’ne götürüldü.

Hastane önüne çevik kuvvet!

Hastane önüne getirilen çevik kuvvet polisi basının görüntü almasına izin vermedi; gözaltındaki öğrencilere su veren avukata polis “Geç şuraya dedim sana, beni tahrik ediyorsun, ortalığı siz karıştırıyorsunuz zaten” gibi ithamlarda bulundu.

Gözaltında ifadelerini veren ilk dört kişi 23.15 sularında hastanedeki son muayenenin ardından serbest bırakıldı. Hastane önünde bekleyiş sürüyor.



Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam