09/04/2021 | Yazar: Kaos GL
İstanbul Tabip Odası’nın yayın organı Hekim Sözü’nün “Pandeminin Bir Yılı” dosya konulu 14. sayısı dijital ortamda. Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar’ın “Hepimiz aynı gemide miyiz gerçekten?” yazısı da bu sayıda yer alıyor.
İstanbul Tabip Odası’nın yayın organı Hekim Sözü’nün “Pandeminin Bir Yılı” dosya konulu Mart – Nisan sayısı dijital ortamda yayınlandı. “Geçtiğimiz bir yılda COVID-19 nedeniyle kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımıza, bütün sağlık çalışanlarına sevgi, saygı ve minnetle” notuyla yayınlanan dosyada salgının İstanbul’daki seyrini ve farklı toplumsal kesimler açısından değerlendiren yazılar yer alıyor.
Hekim Sözü’nün 14. sayısı, Nilüfer Aykaç ve Nilay Etiler’in Hekim Sözü için hazırladıkları ve daha geniş olarak “Türkiye’nin Wuhan’ında Pandeminin Bir Yılı” raporunda yer alan yazısıyla başlıyor. Hemen sonrasında Ahmet Kaya “Pandemide en alttakiler” yazısıyla, mülteci ve göçmenleri ele alıyor.
Müjgan Alikaşifoğlu ve Sevcan Karakoç Demirkaya’nın “COVID-19 salgını ve çocuk sağlığına etkileri”ni kapsamlı olarak değerlendirdikleri makalelerinin ardından Suzan Saner de “COVID-19 pandemisinde kadın sağlık çalışanlarının mücadelesi”ni anlatıyor. Bu sayıdaki röportaj konuğu salgını başından itibaren çok yakından izleyerek tespit ve değerlendirmeleriyle İstanbul Tabip Odası’na ışık tutan TTB COVID-19 İzleme Kurulu’ndan Cavit Işık Yavuz.
Devamında Serkan Öngel “Küresel salgının metal işçileri üzerindeki etkisi” başlıklı yazısında işçi sınıfının salgında yaşadıklarını ele alırken Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar LGBTİ+’ların salgın döneminde yaşadıklarını anlattığı yazısında “Hepimiz aynı gemide miyiz gerçekten?” diye soruyor. Dosyanın son yazısında Özlem Kurt Azap’ın kaleminden “SARS-CoV-2 Aşıları”yla ilgili en güncel bilgileri bulabilirsiniz.
Dosya yazılarımızın ardından gelen Kadın sayfasında Suzan Saner’in “Kadın+ların İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmesine değil, uygulanmasına ihtiyacı var” başlıklı ikinci yazısı yer alıyor. Hukuk sayfasında Av. Hazal Pekşen’in kaleminden muayenehanelerden hastaların kişisel sağlık verilerinin istenmesi meselesini, Etik sayfasında TTB Etik Bildirgelerinden “Aydınlatılmış Onam Bildirgesi”ni okuyabilirsiniz. Kitap sayfasında editörlüğünü Osman Elbek ve Kayıhan Pala’nın yaptığı mürekkebi üzerinde “Pandeminin Düşürdüğü Maskeler”in tanıtımını; Kültür Sanat sayfalarımızda da Betül Cengiz Elçioğlu’nun Chloe Zhao’nun ‘’Nomadland’’ filmiyle ilgili değerlendirmesini ve Halis Dokgöz’ün karikatür sergisiyle ilgili haberi bulabilirsiniz.
Çağatay Güler’in özenle hazırladığı İngilizce Tıp Bulmacası ile sona eren sayıyı buradan okuyabilirsiniz.
Etiketler: medya, sağlık