24/11/2023 | Yazar: Kaos GL

23 farklı kadın, feminist ve LGBTİ+ örgütünün toplumsal cinsiyet, LGBTİ+ hakları ve eşitlik karşıtı Anayasa değişikliği çalışmalarına istinaden bir araya gelerek oluşturduğu Hepimiz için Anayasa kampanyasının web sitesi yayında.

HepimizicinAnayasa.org yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

15-17 Eylül 2023 tarihinde Kadının İnsan Hakları Derneği’nin düzenlediği “Haklarımız için Bir Aradayız!” isimli çalıştay sonrasında ortaya çıkan ve Türkiye’nin farklı yerlerinden 23 farklı kadın, feminist ve LGBTİ+ örgütünün toplumsal cinsiyet, LGBTİ+ hakları ve eşitlik karşıtı Anayasa değişikliği çalışmalarına istinaden bir araya gelerek oluşturduğu Hepimiz için Anayasa kampanyasının web sitesi yayında.

Site menüsü “Hakkımızda”, “Bildiriler” ve “Basından” olmak üzere üç genel başlıktan oluşuyor. Bildiriler bölümünde Hepimiz için Anayasa Koordinasyonu’nun bugüne kadar yayınladığı çağrılar Arapça, Farsça, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe dillerinde yayında. Basından bölümünde ise kampanyanın çağrılarına yer veren sayfa linkleri yer alıyor.

Hepimiz için Anayasa kampanyasında kimler var?


17 Mayıs Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, Genç LGBTİ+ Derneği, Gerçek Eşitlik Nerede Derneği, Hatay Deprem Dayanışması, Havle Kadın Derneği, Hevi LGBTİ+ Derneği, Kadınlar Birlikte Güçlü, Kadın Dayanışma Vakfı, Kadının İnsan Hakları Derneği, Kadın Koalisyonu Yasa Çalışma Grubu, Kadın Zamanı Derneği, Kaos GL, Katre Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Keskesor LGBTİ+, Mimoza Kadın Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Özgür Renkler Derneği, Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Ünikuir Derneği, Uluslararası Göçmen Kadınlar Derneği


Etiketler: insan hakları, kadın, sivil anayasa, aile
İstihdam