04/01/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nden “Aileler Anlatıyor” paylaşımı: “Günün birinde çocuklarımız bize cinsiyet kimliklerinin veya cinsel yönelimlerinin sandığımızdan veya beklediğimizden farklı olduğunu söylediler.”

“Hepimizin en büyük ihtiyacı sadece yan yana durmak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2010 yılından beri düzenli toplanan, çocukları ve yakınları LGBTİ+ olan ailelerin derneği Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği – GALADER, “Aileler anlatıyor” diyor:

“Günün birinde çocuklarımız bize cinsiyet kimliklerinin veya cinsel yönelimlerinin sandığımızdan veya beklediğimizden farklı olduğunu söylediler. Ebeveynler olarak bu beklenmedik durum karşısında şaşırdık, endişelendik, korktuk… Neler olduğunu anlamaya çalıştık. ‘Şimdi ne yapacağız?’, ‘Bu çocuğun hali ne olacak?’ diye düşündük, ‘Belki geçer, değişir.’ diye umutlandık, doktorlara, psikologlara, hocalara koşturduk.

Yaşadığımız paniği atlatıp bir araya gelen ebeveynler olarak, hazırladığımız videolarla deneyimlerimizi paylaşmak ve dünyanın sonu sandığımız şeyin, çocuklarımızla yeni bir başlangıç olduğunu anlatmaya çalıştık. Onları desteklerken fark ettik ki aslında hepimizin en büyük ihtiyacı, sadece yan yana durmak. İzleyin, emin olun, siz de faydalanacağınız bir şeyler bulacaksınız.”


Etiketler: yaşam, aile
İstihdam