19/03/2007 | Yazar: Kaos GL

‘Hakkımı savunmaya ve kendimce doğru olanı izah etmeye çalışırken onlar benim namımda tüm eşcinseller için hakaret namında sözler sarf etmekten de geri kalmadılar.’ İzmir’den Y.B., rapor alma sürecini

‘Hakkımı savunmaya ve kendimce doğru olanı izah etmeye çalışırken onlar benim namımda tüm eşcinseller için hakaret namında sözler sarf etmekten de geri kalmadılar.’ İzmir’den Y.B., rapor alma sürecini anlatıyor.

Her süreç farklıdır bunu benim şimdiye kadar yaşadıklarım tekrarlıyor ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Arkadaşımız A.A. gibi benim süreç de zora koşuyor.

İzmir Askerlik Şubesine gidip kayıtlarımı yaptırdıktan sonra beni doğal olarak Revier'e yönlendirdiler. Bu yönlendirme sonucu 3 kişi birden muayeneye alındık. Burada basit bir rahatsızlık sorgulaması ve genel sadece fiziki bir kontrolden (soru cevap sonrası) ben eşcinsel olduğumu bu muayeneyi yapan doktora söyledim. Onun üzerine bana Hatay Askeriye hastanesine Psikiyatr sevk kağıdı verildi. Burada yapılan konuşma Psikiyatr ile 3–5 dakikalık üstü kapaklı olan bir görüşmeden sonra (sadece kadınsı görünüp makyaj vs. olmadığından) GATA İstanbul a sevk edildim. Bu Psikiyatr her eşcinsel de kadın görüntüsü fazlası ile efemine hareket beklentileri olduklarından dolayı karar kılma ve durumu değerlendirme sorunu yaşıyorlar.

İstanbul GATA hastanesinde görüştüğüm Dr. beni bir Psikolog a sevk etti. Bana burada ünlü Minnesota Multiphasic test verildi ve 566 soru ile karşı karşıya bırakıldım. (Bu soruların sonraki araştırmalarıma göre, ne kadar saçma olduğunu düşüncelerimin doğrulanması için araştırma sonuçlarım ispatladı. Bu test başka ülkelerde de uygulandığı, ancak doğru sonuca ulaşılamadığı için birçok Ülkede uygulamadan kaldırılmıştır.) 2. Bir Test ise bana tekrar 70 soru verilmesi ve bu soruların şekli 1 ile 3 kelimeden kısa başlangıçlardan oluşması ve sonra benim bu cümleleri kısadan tamamlamam bekleniyordu mantıklı olarak tabiî ki. Ve sonrasında ünlü olarak burada yapılan çizilen bir resim 1 İnsan bir ağaç ve bir evden oluşmak üzere ( Bu resim ise neyin nasıl açılıma geleceği aklı başında olan bir insana uygulama olarak yapılan en büyük ayıplardan biridir.) Bunların hepsini bitirdikten sonra Psikolog bir bayan ile görüştüm, bu görüşme 20 dakika kadar sürdü. Sorulanlar kadınsı kıyafet vs. ilgili alanlar ile ve özel hayatım ile ilgili. Ne zamandır Eşcinsel olduğunu düşünüyorsun ve 50 tane böyle imalı sorudan oluşan 20 dakika. Bu konuşma esnasında Dr. hanım benim Almanya’dan yurtdışı olduğumu öğrenince konuyu saptırıp bana paralı askerlik teklif etti. Ücretler konusunda da pek bilgisiz değildi ve 10.000 Euro civarında olan meblağ nın bilgisindeydi. Sonuç itibari ben Eşcinsel olduğum için ve askerden kaçma amacım olmadığını Dr. hanıma açıkladım. En son olarak GATA İstanbul da iki konuda uzman Psikiyatr ile görüştüm. Bu iki Dr. ise ukalalık yaparak benim askerden kaçtığımı ima etmeye çalıştılar. Elime askeriyeye elverişlidir Raporu verildikten sonra, odadan çıkmamı baskılı bir ses tonu ile istediler. Ve ortam gerginleşti ve hakkımı savunmaya ve kendimce doğru olanı izah etmeye çalışırken onlar benim namımda tüm eşcinseller için hakaret namında sözler sarf etmekten de geri kalmadılar. Burada İstanbul macerası bitti ve ben İzmir de kaos gl derneği ile beraber çalışan avukat ve diğer arkadaşlar vasıtası ile mahkemeye başvurma kararı aldım.

Bu durumun gelişmesinden sizleri haberdar edeceğim.

Y.B.
Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam