17/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir’de birkaç saat ara ile hayati risk yaratacak derecede ağır yaralanan trans kadınlar Çisem ve Buse’nin karar çıkması beklenen duruşmasını birlikte takip etmeye çağırıyor.

“Herkesi aramızda ve dayanışmamızda görmeyi umuyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tek erkek fail tarafından birkaç saat ara ile hayati risk yaratacak derecede ağır yaralanan ve hayatta kalan iki trans kadın Çisem ve Buse’nin duruşması, 19 Ekim Perşembe günü saat 14:00’te İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Genç LGBTİ+ Derneği, savcının verdiği mütalaada işlenen suçun “mağdurların cinsel tercihi nedeniyle duyduğu hınç nedeniyle” ve “canavarca hislerle” işlendiği yönünde görüş bildirdiği davayı birlikte takip etmeye çağırıyor:

“Davayı takip eden avukatların öngördüğü kadarıyla karar duruşması olması bekleniyor. Herkesi aramızda ve dayanışmamızda görmeyi umuyoruz. Daha güzel, güvenli ve eşit günler görme dileklerimiz ile.”

Ne olmuştu?

İzmir Alsancak’ta 20 Kasım’ı 21’ine bağlayan gece, 2021’de iki trans kadına saldıran Serhat Arpa’nın yargılanması devam ediyor. Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nün gecesinde trans kadınlar Çisem ve Buse’ye bıçakla saldıran Arpa, kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor.

Nefret saikiyle öldürmeye teşebbüsten mahkumiyeti istenen sanıkların 7 Eylül’de 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasını İzmir Barosu da takip etti. Duruşmaya, İzmir Barosunu temsilen LGBTİ+ Hakları Komisyonundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gamze Şimşek katıldı.

Savcının Haziran’daki duruşmada transfobik nefret suçu işlendiğini belirten mütalaasının ardından 7 Eylül’deki duruşmada karar bekleniyordu. Dava, sanık müdafinin duruşmaya katılmaması nedeniyle 19 Ekim’e ertelendi.

İzmir Barosu, duruşmanın ardından “İzmir Barosu olarak nefrete karşı adil ve eşit bir yaşamdan yana taraf olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz” dedi.


Etiketler: insan hakları, kadın, dava
İstihdam