23/12/2008 | Yazar: Kaos GL

Hesap Soruyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

18.12.2008’de İstanbul Tuzla’da bir trans yurttaşın öldürüldüğü haberi geldi. Bu haberden bir ay öncesinde Ankara’da Dilek İnce öldürüldü. Dilek İnce’nin öldürülmesi sonrasında bu konuda yetkilileri uyardığımız halde, eşcinseller ve transeksüellere yönelik işlenen cinayetleri aydınlatmalarını istediğimiz halde halen hiçbir sonuç alınamadı. Pembe Hayat Derneği’nin konuyla ilgili basın açıklaması.

Biz Pembe Hayat Derneği üyesi transeksüel yurttaşlar olarak artık yeter diyoruz. Her an hangimiz öldürülecek, hangi arkadaşımızın ölüm haberini alacağız, diye korkuyla yaşamaktan bıktık.

Katilleri yakalamayan, eşcinsel ve transeksüel cinayetlerine seyirci kalan herkes suç ortağıdır. Cinsel yönelimimiz ve cinsiyet kimliğimiz nedeniyle öldürülmek istemiyoruz.

Gündüzleri bizi eve hapis etmeye, gece sokak aralarında bizi öldürmeye çalışan ve kanunlarda ‘genel ahlak’ olarak karşılık bulan ikiyüzlü ahlakınız batsın diyoruz.

Takvim gazetesi bu haberi ‘travestiye gece infazı’ diye manşet atarak duyurdu. Takvim gazetesini kınıyoruz! ‘İnfaz bir yargı kararının yerine getirilmesidir’ takvim gazetesi, böyle bir manşet atarak, trans bireylerin ölümü hak ettiği, böyle bir yargı kararı olduğunu söylemektedir. Takvim gazetesi başta olmak üzere bütün medya organlarından artık transeksüel bireylere yönelik şiddet olaylarına üçüncü sayfa haberi olarak yaklaşmayı bir kenara bırakmalarını ve sorunun insan hakları boyutuna eğilmelerini talep ediyoruz.

Eşcinsellere ve transeksüellere yönelik, ayrımcılık ve nefret cezalandırılmadıkça ve medya bunu olağan bir durum gibi vermeye ve eşcinselliği, transeksüelliği ötekileştirmeye devam ettiği müddetçe, transeksüel, biseksüel, eşcinsel kadın ve erkekler öldürülmeye devam edecektir.

Bizler bu ülkenin yurttaşlarıyız. En temel hakkımız olan yaşam hakkımızın bu kadar hunharca elimizden alınmasına ve devletin buna sessiz kalmasına artık yeter diyoruz.
Genel ahlak vesvesesi ile eşcinsellere ve transeksüellere yönelik nefretini kusan insanlara karşı yetkililere artık seyretmeyin diyoruz.

Hesap soruyoruz!

Ahmet Yıldız’ın katilleri neden yakalanmadı? Neden her hangi bir açıklama yapılmadı?

Dilek İnce’nin katilleri neden yakalanmadı? Soruşturma açıldı mı? Açıldı ise hangi aşamada?

Tuzla’da öldürülen trans yurttaşın katilleri yakalanacak mı? Yoksa başka bir cinayet işlene kadar seyretmeye devam mı edeceksiniz?

Eşcinsel ve transeksüel kanlarıyla kirlenmiş ahlakınız batsın!

Pembe Hayat LGBTT Derneği

pembehayat@pembehayat.org



Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam