02/11/2016 | Yazar: Kaos GL

İnfiAl, Anarko-Kuir Hafta kapsamında düzenlediği etkinliklerle birlikte ‘kuirleşmeye’ çağırıyor: ‘Kuirleşen anarşiye meylediyoruz, buradayız!’

Heteroseksist Ablukaya Gedik: Queer-A! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnfiAl, Anarko-Kuir Hafta kapsamında düzenlediği etkinliklerle birlikte “kuirleşmeye” çağırıyor: “Kuirleşen anarşiye meylediyoruz, buradayız!”

İllustrasyon: Yağız Yılmaz

“Ohal sürecinde tüm aramalar bedenlerimize dokunuyor, bedenlerimizi hapsediyor, bedenlerimize işkence yapılıyor. Ve savaş süresince bedenlerimiz katlediliyor. Yok saydığımız acılarımız ve durduramadığımız öfkemiz.
Her zamankinden biraz daha iyi geliyor bizlere yan yana gelmek, yan yana durmak, yana yana dokunmak. Tüm dayatmalara karşı, panseksüellerden asekseksüllere-heteronormatifin dışındaki her varoluşumuzla arzumuzu ve öfkemizi kucaklıyoruz, arzumuzu ve öfkemizi yaşıyoruz. Arzumuzda ve öfkemizde ısrarla aşktan vazgeçmiyoruz.

Şiddetimiz çok hoş, çok güzel şefkatimiz. Konuşulamayan, göz deviren, dudak büken, boğazda düğümlenen, Coşan, şahlanan, kucaklayan duygularla; etrafımızdaki aşka ve bedenimizdeki infiale, içten bir dostluk kurmaya davet ediyoruz, buradayız. Kuirleşen anarşiye meylediyoruz, buradayız.” (Çağrı metninden)

İnfiAl Mekan, 7-13 Kasım tarihlerinde Anarko-Kuir Hafta kapsamında bir dolu etkinlik düzenliyor! 

Heteroseksist ablukaya karşı “Baskıyla daha yeraltında, daha radikal, daha sapkın” mottosuyla yola çıkan haftada; fobik saldırılara karşı selfdans, güvenli seks, queerplatonik ilişkiler ve sınırsız aşkın mutluluğu tartışılırken katılımcılar bir yandan haftanın “yüzleştiren” sergisini gezebilecekler.

Ayrıca sanatçılar heteroseksist ablukaya gedik olacak olan sergide görücüye çıkmak üzere 4-5 Kasım tarihlerine kadar çalışmalarını İnfiAl’e götürebilirler. Sergiyle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Etkinliğin facebook sayfasından atölyeleri takip edebilir, gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam