13/10/2014 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz ay İstanbul’da alternatif bir düğünle hayatlarını birleştiren Ekin Keser ve Emrullah Tüzün ölüm tehditleri alıyor.

Geçtiğimiz ay İstanbul’da alternatif bir düğünle hayatlarını birleştiren Ekin Keser ve Emrullah Tüzün ölüm tehditleri alıyor. Hürriyet’ten Fırat Alkaç’a konuşan çift, tehditlerin yanı sıra barınma ve çalışma hakkı ihlalleri yaşadıklarını anlattı.
 
28 yaşındaki Emrullah, “ailem ve kardeşlerim beni ölümle tehdit ediyor. Evliliğimiz basına yansıyınca çevremiz de tepki gösterdi” dedi.
 
“Ev sahibi ‘evden çıkın’ dedi, işimden kovuldum”
 
Emrullah, düğün sonrası barınma ve çalışma hakkı ihlalleri de yaşamış:
 
“Ev sahibimiz evden ayrılmamızı söyledi. Kadıköy’de garson olarak çalışıyordum. İşimden çıkarıldım, Ekin üniversitede okuduğu için çalışmıyor. Gelir kaynağımız olmadığı için zor durumda kaldık.”
 
“Tehdit eden homofobik kesim azınlıkta”
 
Güzel sanatlar okuyan 21 yaşındaki Ekin ise aldığı tehditler nedeniyle okula gidemediğini anlattı. Ekin, ailesinden ve çevresinden gördüğü baskılardan rahatsız:
 
“Antakya’nın ismini kötüye çıkardığım gerekçesiyle ölüm tehdidi geliyor. Ailem eşcinsel olduğumu biliyordu. Ancak evlenmeme çok tepki gösterdiler.”
 
“Emrullah’la üç yıldır arkadaşız. Birlikte yaşıyorduk. Tabuları yıkmak için evlendik. Ama gördük ki tehdit eden homofobik kesim azınlıkta. Bir kısmı da kadın... Çevremizin yüzde 95’i bizi tebrik etti. Bizim arkamızda olduklarını söylediler. Şimdi tek isteğimiz ailemizin ve çevremizin bizi rahat bırakması.”
 
“Heteroseksist düzenin karşısında gizlenmedik” diyerek evlenen Ekin ve Emrullah’ın kaosGL.org’a verdiği röportajı bu bağlantıdan okuyabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam